MENY hamburgermeny Close-menu button

Nachos

Noen sverger til fredagstaco, vi sverger til nachos som er så vilt god at den kan serveres alle dager.

Nachos kan du lage i enkeltporsjoner eller i en stor form. Men en ting er helt sikkert - du må ha rømme og salsa til.

Her er det dessuten ekstrapoeng å hente. Lag ditt eget tacokrydder, det kommer du ikke til å angre på!

Ingredienser
4 personer:

0.5 stk løk
1 ss rapsolje
600 gr kjøttdeig av elg
1 pk tacokrydder
1 pose nachos
220 gr revet ost
1 glass salsa
3 dl rømme

Slik gjør du:

  1. Varm opp stekeovnen til 200 grader.
  2. Kutt løken i små biter.
  3. Ha rapsolje i en stekepanne og stek kjøttdeigen sammen med løken.
  4. Når kjøttet er ferdigstekt tilsetter du tacopulveret etter anvisning på pakken.
  5. Ha kjøttdeig, revet ost og nachos lagvis i en form. Avslutt med litt ekstra ost på topp. 
  6. Stekes på midterste rille i ovnen til osten er gyllen og smeltet.

Tacokrydder

Bland sammen disse ingrediensene, og du får helt nydelig nachos. Tacokrydderet kan du selvsagt bruke til annen texmex også.

  • 1 ss chilipulver
  • 1 ts chiliflak
  • 1 ss cayennepepper
  • 1 ts tørket oregano
  • 1 ts koriander
  • 3 ss malt spisskummen
  • 2 ss paprikapulver
  • 2 ts hvitløkspulver
  • 1 ss salt
  • 2 ts sort pepper
Hjemmelaget tacokrydder.jpg