
Pizzanachos
Hvor genialt er det ikke å mikse to favoritter i en rett? Pizzanachos lager du enkelt på primusen.
Publisert: 05. mai 2023 kl. 13.17
Sist oppdatert: 05. mai 2023 kl. 19.25
Dette kan du selvsagt lage hjemme også.
Men det blir garantert en vinner om du lager den på tur. Og best av alt - i denne kan du ha i alle dine favoritter - enten det er til pizza eller nachos.
Ingredienser
4 personer:
1 ss smør (+ 1 ss smør til turen)
400 gr kjøttdeig av vilt
1 pose tacokrydder
10 skiver pepperoni
0.5 stk løk
400 gr knuste tomater
1 boks ananasbiter
200 gr revet ost
1 pose tortillachips
Dette gjør du hjemme:
- Varm opp en stekepanne med smør på middels høy varme og ha i kjøttdeigen. Krydre med tacokrydder og stek videre til kjøttdeigen er gjennomstekt.
- Ha kjøttdeigen over i en matboks.
- Finhakk løken og pakk den i en brødpose eller i en liten matboks.
- Pakk med resten av ingrediensene, og husk å pakke med både primus, gryte, gass, lighter/fyrstikker, sleiv og tallerkener (helst noen som ikke kan knuse). Ikke glem å ta med smør.
Dette gjør du på tur:
- Sett sammen primusen og fyr den opp på lavt bluss.
- Ha litt smør i en gryte. Legg et lag med tortillachips i gryta, og hell de knuste tomatene over. Ha kjøttdeig, løk, ananas, ost og pepperoni på topp.
- La pizzanachosen surre på lavt bluss til den er gjennomvarm og osten har smeltet. Det er viktig å passe på at du ikke har for sterk varme, ellers vil den svi seg, blusset skal stå på lavt. Ha lokk på gryta.
