Små søte pizzasnurrer på spyd er ikke bare kjempegodt, det er også gøy å spise. Disse lager du enkelt på både primusen og bålet.

Pizzasnurrer på spyd

Små og søte pizzasnurrer på spyd er ikke bare kjempegodt, det er også gøy å spise. Disse lager du enkelt på primusen.

Publisert: 05. mai 2023 kl. 18.27

Sist oppdatert: 05. mai 2023 kl. 19.25

Vi har brukt ferdig pizzadeig. Men om du er ekstra ivrig, så lager du pizzabunn fra bunnen av. Det lover vi deg ekstrapoeng for.

Disse spydene kan du også fylle med pølsebiter, skinke og andre godsaker.

Ingredienser
8 spyd:

1 ss smør (+ 1 ss til turen)
400 gr kjøttdeig av vilt
Salt/pepper
0.5 stk løk
2 stk tomat
1 ferdig pizzabunn (langpanne)
1 stk tomatpuré
150 gr revet ost
1 ts oregano
8 stk grillspyd av tre

Dette gjør du hjemme:

  1. Varm opp en stekepanne med smør på middels høy varme og ha i kjøttdeigen. Ha på salt og pepper, og stek til kjøttdeigen er gjennomstekt.
  2. Finhakk løken og tomaten.
  3. Ta ut den ferdige pizzadeigen, og smør et tynt lag med tomatpuré utover. Ha på revet ost og kjøttdeig. Avslutt med løk, tomat og oregano.
  4. Del opp i åtte remser og rull hver remse sammen. Pass på at skjøtene er godt festet.
  5. Ta frem åtte grillpinner og kutt de slik at de passer i stekepannen du skal med på tur. 
  6. Del hver remse slik at du har fem like stor pizzasnurrer og tre dem på spydene. 
  7. Pakk spydene i en matboks. Ikke glem å ta med smør til turen, primus, gass, lighter, stekepanne og klype.
pizzasnurrer på spyd-5.jpg

Dette gjør du på tur:

  1. Sett sammen primusen, og fyr den opp. Pass på at du har blusset på lavt. Ha smør i en stekepanne og stek spydene på alle sider til deigen er ferdigstekt. Det er viktig å passe på at stekepannen ikke blir for varm. Da vil pizzasnurrene svi seg.
Pizzasnurrer på spyd-6.jpg

Pizzadeig

Ingredienser:
700 gr tipo 00 mel 
25 gr fersk gjær 
3 dl vann 
0.5 dl olivenolje 
1 ts salt 

Slik gjør du:

Ha tipo 00 mel mel i en bakebolle og smuldre gjæren over. 

Tilsett lunkent vann og olivenolje, og elt på middels styrke i cirka 10 minutter - til du har en smidig deig. 

Tilsett saltet etter at du har eltet noen minutter. 

Ha plast over bollen og la deigen heve i ca. 1 time – til dobbel størrelse.