MENY hamburgermeny Close-menu button
Lapskaus høres kanskje litt kjedelig ut, men det er jo bare så godt. Med deilig reinsdyrkjøtt i blir det helt vilt godt. Denne oppskriften er dessuten superrask.

Rask lapskaus

Lapskaus høres kanskje litt kjedelig ut, men det er jo bare så godt. Med deilig reinsdyrkjøtt i blir det helt vilt godt. Denne oppskriften er dessuten superrask.

Visste du at lapskaus betyr "måltid for kraftkarer"? Det er ganske kult.

Og så betyr det faktisk også «en rotete blanding av noe"...Jaja, godt er det!

Ingredienser
4 personer:

600 gr mørbrad eller flatbiff av reinsdyr
1 ts salt
1 ts pepper
1 ss smør
1 stk kjøttbuljong
6 dl vann
1 pose frossen lapskausblanding
2 kvister frisk timian
1 pose potetmospulver

Slik gjør du:

  1. Del kjøttet i middels store biter. Ha salt og pepper på kjøttet.
  2. Varm opp en stekepanne med smør og brun kjøttet. Ikke ha for mye i stekepannen, men stek heller i flere omganger. Ha det over i en gryte.
  3. Ha kjøttbuljong og vann i gryten, og la det koke opp. Senk varmen til middels, og la det putre til kjøttet er mørt. 

    Om du har viltkraft eller oksekraft, så kan du bruke det i stedet for kjøttbuljong.
     
  4. Tilsett lapskausblandingen og timian. La det småkoke i minst 5 minutter. 
  5. Ha i litt og litt potetmospulver til du oppnår ønsket tykkelse på lapskausen. Smak til med salt og pepper.
  6. Server gjerne med litt godt brød ved siden av.