Tacobaguette er skikkelig digg mat å ta med seg på tur. Perfekt lunsjmat. Ikke minst er det veldig enkelt.

Tacobaguette

Tacobaguette er skikkelig digg mat å ta med seg på tur. Perfekt lunsjmat. Ikke minst er det veldig enkelt.

Publisert: 05. mai 2023 kl. 13.26

Sist oppdatert: 10. mai 2023 kl. 07.46

Tacobagguetten lager du ferdig hjemme.

Du kan selvsagt fylle baguetten med andre favoritter også. Du får stjerne i boka om du lager tacokrydderet selv.

Ingredienser
4 personer:

0.5 stk løk
1 ss smør
300 gr kjøttdeig av vilt
1 pose tacokrydder
4 stk baguetter
200 gr revet ost
1 pose tortillachips

Dette gjør du hjemme:

  1. Finhakk løken.
  2. Varm opp en stekepanne med smør på middels høy varme og ha i kjøttdeigen og løken. Tilsett tacokrydder og stek videre til kjøttdeigen er gjennomstekt.
  3. Lag et snitt på topp av hver baguette, og fyll med kjøttdeig. Avslutt med revet ost og tortillachips. Pakk baguettene i folie og ikke glem å ta med deg primus, gass, lighter, klype og tallerken. 
     
Tacobaguette-2.jpg

Dette gjør du på tur:

  1. Sett sammen primusen og fyr den opp på lavt bluss. Finn frem en gryte og legg baguettene i gryta. Det er viktig at varmen ikke er for sterk, da vil de svi seg. Ha på lokk og vent til osten har smeltet. Server med en gang.

    Tips: Sett gryta på en stekepanne for å unngå at maten svir seg. Da spre varmen seg litt mer utover.

Hjemmelaget tacokrydder

Her er det ekstrapoeng å hente. Lag ditt eget tacokrydder, det kommer du ikke til å angre på!

1 ss chilipulver
1 ts chiliflak
1 ss cayennepepper
1 ts tørket oregano
1 ts koriander
3 ss malt spisskummen
2 ss paprikapulver
2 ts hvitløkspulver
1 ss salt
2 ts sort pepper