
Tacobaguette
Tacobaguette er skikkelig digg mat å ta med seg på tur. Perfekt lunsjmat. Ikke minst er det veldig enkelt.
Publisert: 05. mai 2023 kl. 13.26
Sist oppdatert: 10. mai 2023 kl. 07.46
Tacobagguetten lager du ferdig hjemme.
Du kan selvsagt fylle baguetten med andre favoritter også. Du får stjerne i boka om du lager tacokrydderet selv.
Ingredienser
4 personer:
0.5 stk løk
1 ss smør
300 gr kjøttdeig av vilt
1 pose tacokrydder
4 stk baguetter
200 gr revet ost
1 pose tortillachips
Dette gjør du hjemme:
- Finhakk løken.
- Varm opp en stekepanne med smør på middels høy varme og ha i kjøttdeigen og løken. Tilsett tacokrydder og stek videre til kjøttdeigen er gjennomstekt.
- Lag et snitt på topp av hver baguette, og fyll med kjøttdeig. Avslutt med revet ost og tortillachips. Pakk baguettene i folie og ikke glem å ta med deg primus, gass, lighter, klype og tallerken.

Dette gjør du på tur:
- Sett sammen primusen og fyr den opp på lavt bluss. Finn frem en gryte og legg baguettene i gryta. Det er viktig at varmen ikke er for sterk, da vil de svi seg. Ha på lokk og vent til osten har smeltet. Server med en gang.
Tips: Sett gryta på en stekepanne for å unngå at maten svir seg. Da spre varmen seg litt mer utover.