Tacobaguette er skikkelig digg mat å ta med seg på tur. Perfekt lunsjmat. Ikke minst er det veldig enkelt.

Tacobaguette

Tacobaguette er skikkelig digg mat å ta med seg på tur. Perfekt lunsjmat. Ikke minst er det veldig enkelt.

Enkel30 min

Ingredienser

Antall porsjoner

4

Tacobaguette:

0.5 stk

løk

1 ss

smør

400 g

viltkjøttdeig

1 pose

tacokrydder

1.5 dl

vann

4 stk

baguetter

200 g

revet ost

1 liten pose

tortillachips

Tacobagguetten lager du ferdig hjemme.

Du kan selvsagt fylle baguetten med andre favoritter også. Du får stjerne i boka om du lager tacokrydderet selv.

Slik gjør du:

Dette gjør du hjemme:

Finhakk løken.

Varm opp en stekepanne med smør på middels høy varme og stek kjøttdeigen og løken til kjøttet er gjennomstekt. Tilsett tacokrydder og vann, og tilbered som anvist på pakken. 

 

Lag et snitt på topp av hver baguette, og fyll med kjøttdeig. Avslutt med revet ost og tortillachips. Pakk baguettene i folie og ikke glem å ta med deg primus, gass, lighter, klype og tallerken. 

Dette gjør du på turen:

Sett sammen primusen og fyr den opp på lavt bluss. Finn frem en gryte og legg baguettene uten folie i gryta. Det er viktig at varmen ikke er for sterk, da vil baguettene svi seg. Ha på lokk og vent til osten har smeltet. Server med en gang.
 

Tacobaguette
TIPS: Sett gryta på en stekepanne for å unngå at maten svir seg. Da spre varmen seg litt mer utover.

 

Hjemmelaget tacokrydder

Her er det ekstrapoeng å hente. Lag ditt eget tacokrydder, det kommer du ikke til å angre på!

1 ss chilipulver
1 ts chiliflak
1 ss cayennepepper
1 ts tørket oregano
1 ts koriander
3 ss malt spisskummen
2 ss paprikapulver
2 ts hvitløkspulver
1 ss salt
2 ts sort pepper