Tacobaguette er skikkelig digg mat å ta med seg på tur. Perfekt lunsjmat. Ikke minst er det veldig enkelt.

Tacobaguette

Tacobaguette er skikkelig digg mat å ta med seg på tur. Perfekt lunsjmat. Ikke minst er det veldig enkelt.

Enkel30 min

Ingredienser

Antall porsjoner

4

Tacobaguette:

0.5 stk

løk

1 ss

smør

400 gr

viltkjøttdeig

1 pose

tacokrydder

1.5 dl

vann

4 stk

baguetter

200 gr

revet ost

1 liten pose

tortillachips

Tacobagguetten lager du ferdig hjemme.

Du kan selvsagt fylle baguetten med andre favoritter også. Du får stjerne i boka om du lager tacokrydderet selv.

Slik gjør du:

Dette gjør du hjemme:

Finhakk løken.

Varm opp en stekepanne med smør på middels høy varme og ha i kjøttdeigen og løken. Tilsett tacokrydder og vann, og stek videre til kjøttdeigen er gjennomstekt.

 

Lag et snitt på topp av hver baguette, og fyll med kjøttdeig. Avslutt med revet ost og tortillachips. Pakk baguettene i folie og ikke glem å ta med deg primus, gass, lighter, klype og tallerken. 

Dette gjør du på turen::

Sett sammen primusen og fyr den opp på lavt bluss. Finn frem en gryte og legg baguettene i gryta. Det er viktig at varmen ikke er for sterk, da vil de svi seg. Ha på lokk og vent til osten har smeltet. Server med en gang.
 

Tacobaguette
TIPS: Sett gryta på en stekepanne for å unngå at maten svir seg. Da spre varmen seg litt mer utover.

 

Hjemmelaget tacokrydder

Her er det ekstrapoeng å hente. Lag ditt eget tacokrydder, det kommer du ikke til å angre på!

1 ss chilipulver
1 ts chiliflak
1 ss cayennepepper
1 ts tørket oregano
1 ts koriander
3 ss malt spisskummen
2 ss paprikapulver
2 ts hvitløkspulver
1 ss salt
2 ts sort pepper