Vill taco er rett og slet helt vilt godt! Kjøttdeig av elg er perfekt i den populære fredagsmiddagen.

Vill taco

Vill taco er rett og slet helt vilt godt! Kjøttdeig av elg er perfekt i den populære fredagsmiddagen.

Enkel30 min

Ingredienser

Antall porsjoner

4

Vill taco:

1 ss

rapsolje

400 gr

viltkjøttdeig

1 pose

tacokrydder

1.5 dl

vann

1 pk

tortillaskjell

0.5 stk

rødløk

200 gr

cherrytomater

1 pose

blandet salat

1 boks

mais

200 gr

revet ost

3 dl

rømme

1 glass

salsa

Vi tuller ikke så mye med tilbehøret i denne oppskriften, men her er vel alt lov?

Ha gjerne på guacamole, ananas, paprika, agurk, jalapeños, ris, bønner, syltet rødløk...eller annet godt du digger i tacoen.

 

Og det er selvsagt ekstrapoeng for å lage hjemmelaget tacokrydder. Det finner du nederst på siden. 

Slik gjør du:

Vill taco:

Varm opp stekeovnen til 180 grader.

 

Ha rapsolje i en stekepanne på middels høy varme, og stek kjøttdeigen til den er gyllen og gjennomstekt. Tilsett tacopulver og vann etter anvisning på pakken.

Sett tacoskjellene i ovnen, og stek dem etter anvisning på pakken.

Finhakk løk og cherrytomater.

 

Fordel salat, løk, cherrytomater, mais, revet ost, kjøtt, rømme og salsa i hvert skjell.

tacodagen-1.jpg

 

Hjemmelaget tacokrydder

Her er det ekstrapoeng å hente. Lag ditt eget tacokrydder, det kommer du ikke til å angre på!

1 ss chilipulver
1 ts chiliflak
1 ss cayennepepper
1 ts tørket oregano
1 ts koriander
3 ss malt spisskummen
2 ss paprikapulver
2 ts hvitløkspulver
1 ss salt
2 ts sort pepper