Vill tortillaburger fylt med sopp og en skikkelig digg aioli med tyttebær passer perfekt til en tur i skogen.

Vill tortillaburger

Vill tortillaburger fylt med sopp og en skikkelig digg aioli med tyttebær passer perfekt til en tur i skogen.

Publisert: 11. mai 2023 kl. 09.03

Sist oppdatert: 11. mai 2023 kl. 11.28

Vill tortillaburger er rett og slett en smaksbombe!

Husk at du kan lage tyttebæraioli på forhånd. Det er dessuten lov å jukse...du kan rett og slett tilsette tyttebærsykltetøy i en ferdig aioli. 

Ingredienser
4 personer:

4 stk tortillalefser
400 gr viltkjøttdeig
1 ts tørket timian
Salt/pepper
Smør til steking
Fyll:
10 stk sopp i skiver
1 pose ruccula
Tyttebæraioli:
200 gr majones
2 fedd hvitløk
1 ss sitronsaft
2 dl tyttebær

Dette gjør du hjemme:

  1. På hver av tortillalefsene fordeler du et tynt lag med kjøttdeig. Krydre med timian, salt og pepper. Legg lefsene med kjøtt lagvis med bakepapir mellom, og legg dem i en matboks, eller rull dem sammen og legg dem i en brødpose.
  2. Varm opp en stekepannne med smør, og fres soppen til den er gyllen. Ha den over i en matboks. 

Tyttebæraioli:

  1. Ha majonesen i en bolle.
  2. Finhakk hvitløk og ha det over i majonesen. Tilsett sitronsaft, salt og pepper. Mos tyttebærene noe, og ha det over i majonesen.
  3. Bland det hele godt sammen. 

Pakk sekken med alle ingrediensene. Rødløk og tyttebæraioli pakkes i hver sin matboks.

Dette gjør du på tur:

  1. Fyr opp primusen på middels bluss. Ha 1/2 ts smør i en stekepanne.
    Om du lager det hjemme så varmer du opp en stekepanne på middels høy varme med smør på kokeplaten. 
  2. Fres tortillalefsene i stekepannen med kjøttsiden ned til kjøttet er gjennomstekt. 
  3. Fold tortillalefsen i to og dander med sopp, tyttebæraioli, syltet røsløk og ruccula.