Alle foreldre er glade i kjøttboller i brun saus. Overrasker du med denne til middag, så vil du garantert få en stjerne i boka. Husk at det er ekstrapoeng å hente om du lager alt fra bunnen av.

Ville kjøttboller

Alle foreldre er glade i kjøttboller i brun saus. Overrasker du med denne til middag, så vil du garantert få en stjerne i boka. Husk at det er ekstrapoeng å hente om du lager alt fra bunnen av.

Publisert: 10. desember 2021 kl. 08.08

Sist oppdatert: 10. desember 2021 kl. 08.12

Og vi lover deg - dette er superenkelt!

Bare sørg for at du har viltkjøttdeig i fryseren.

Ingredienser
4 personer:

0.5 stk løk
400 gr viltkjøttdeig
1 stk egg
2 dl brødrasp
1 ts salt
1 ts pepper
1 pk brun saus
1 pk potetmos
1 glass tyttebærsyltetøy

Slik gjør du:

  1. Finhakk løken og ha den over i en bakebolle. Ha i viltkjøttdeig, egg, brødrasp, salt og pepper. Kna alt godt sammen til du har en fast og fin deig, og rull til små villsvinboller.
  2. Varm opp en stekepanne på middels høy arme og stek kjøttbollene i ca. 10 minutter. Snu dem ofte slik at de brunes på alle sider.
  3. Mens kjøttbollene freser i panna, kan du tilberede potetmos og brun saus. Les nøye på posene hvordan de skal tilberedes. Husk at du ofte trenger melk og smør til potetmos. 

Lyst på ekstrapoeng?
Da bør du lage potetmos og brun saus fra bunnen av! 

Brun saus

Ingredienser
4 personer:

  • 2 ss smør
  • 2 ss hvetemel
  • 2 dl matfløte
  • 4 dl kjøttkraft/viltkraft
  • Salt/pepper

Slik gjør du:

  1. Smelt smøret. Tilsett hvetemel og brun over svak varme til blandingen får en nøttebrun farge.Tilsett kjøttkraft og rør godt.
  2. La sausen småkoke i ca. 10 min. Ha i matfløte, og la det putre i et par minutter. Smak til med salt og pepper.

Potetmos

Ingredienser
4 personer:

  • 10 stk poteter
  • 2 ss smør
  • 2 dl melk
  • Salt/pepper

Slik gjør du:

  1. Skrell potetene og kok dem møre. Hell av vannet.
  2. Mos potetene, og rør inn smør. Ha i litt og litt melk av gangen. Rør godt underveis til det ikke er klumper i potetmosen.
  3. Smak til med salt og pepper.