MENY hamburgermeny Close-menu button
Viltpizza før trening sa du? Jepp. Det er bare så digg og lettvint.

Viltpizza

Viltpizza før trening sa du? Jepp. Det er bare så digg og lettvint. Denne rekker du å lage på 1-2-3!

Ferdigbunn er superenkelt. Men du høster selvsagt ekstrapoeng om du lager bunnen fra bunnen av...

Alt blir jo best hjemmelaget, men når tiden er knapp er det godt det finnes gode alternativer!

Ingredienser
4 personer:

3 dl creme fraiche
2 fedd hvitløk
0.5 ts salt
0.5 ts pepper
400 gr reinsdyrfilet
4 små pizzabunner
200 gr revet mozzarella
4 sopp
1 ss tyttebær

Slik gjør du:

  1. Varm opp stekeovnen på 220 grader.
  2. Bland sammen creme fraiche, presset hvitløk, salt og pepper i en skål. 
  3. Ha litt salt og pepper på reinsdyrfileten. Del soppen i skiver. Varm opp en stekepanne på middels høy varme med smør, og fres reinsdyrfileten - 2 min på hver side. La den hvile. Fres soppen et par minutter i samme stekepanne. 
  4. Smør creme fraiche på hver pizzabunn, Dryss over revet mozzarella og tyttebær. del reinsdyrfileten i tynne skiver og fordel kjøtt og sopp på topp.
  5. Stekes på midterste rille i stekeovnen til osten er smeltet og gyllen. 

Pizzadeig

Ingredienser:
700 gr tipo 00 mel 
25 gr fersk gjær 
3 dl vann 
0.5 dl olivenolje 
1 ts salt 

Slik gjør du:

  1. Ha tipo 00 mel mel i en bakebolle og smuldre gjæren over. 
  2. Tilsett lunkent vann og olivenolje, og elt på middels styrke i cirka 10 minutter - til du har en smidig deig. 
  3. Tilsett saltet etter at du har eltet noen minutter. 
  4. Ha plast over bollen og la deigen heve i ca. 1 time – til dobbel størrelse. 
Hjemmelaget pizza.jpg