MENY hamburgermeny Close-menu button

Hund

Hundegruppen er en gruppe for dem som har jakthund, eller som er interessert i jakthunder. 

De fleste av våre aktiviteter er rettet mot jakt over stående fuglehund, men øvrige jakthunder ønskes selvsagt også velkommen. 

Hvert år arrangerer vi en rekke aktiviteter, som du finner i vår aktivitetsplan. 

Herunder kan nevnes sau/hund, rype- og skogsfugljakt, blodsporprøve, ettersøkskurs, ro i oppflukt m.fl. 

Tillitsvalgte i hundegruppen er også tilgjengelig for deg dersom du lurer på noen eller trenger spesiell oppfølging/veiledning.​​

Saueaversjonskurs 2021Endre gjengivelser
 
 
Saueaversjon for hund er svært viktig for å unngå skader på sau og bufe. I de fleste beiteområdene vi har her i landet kreves det av hunden har sauereinhetsbevis for at den skal kunne slippes. Et slikt bevis får man når hunden ikke lenger viser interesse for sau.

​​​​​​Hunder som tidligere ikke har vært aversjondressert går gjennom to kurskvelder med 14 dagers mellomrom. Dersom du ikke har kjennskap til hva aversjonsdressur er, så er det viktig at du leser dokumentet "Informasjon til hundeeiere om aversjonsdressur." før du kommer. Her står nyttig informasjon hvordan man forbereder seg selv og hunden for kurset. Aversjonsdressur, informasjon til hundeeiere 11.05.09.pdf

NB Viktig! 

"Tilvenningshalsbånd"

Før hunden kan gjennomføre en slik aversjonsdressur, må den gå med et tilvenningshalsbånd som likner på det elektriske halsbåndet i 2 uker. I tillegg skal den fortsette å gå med tilvenningshalsbånd ca 1 uke etter at testen er gjennomført. Dette kreves for at hunden ikke skal assosiere evt. strømstøt under testen med det nye og uvante halsbåndet.

Et slikt tilvenningshalsbånd kan du enkelt lage selv ved at du fester to store runde batteri med tape til en ca 3-4 cm bred reim som kan strammes. Når tilvenningshalsbåndet skal monteres på hunden, er det viktig at dette strammes slik at det ligger tett inn til hundens hals. ​

​​​​​I år vil BJF avholde saueaversjonkursene i Langedalen (Langedalen 347, Haukeland) og Ask, på Askøy (Sætregården Liavegen 174, 5307 Ask).  På Askøy så er det ​Ca100 meter før gården en parkeringsplass på høyre side, der ønsker vi at dere parkerer.

Vi forholder oss også til enhver tid gjeldende ​lokale og nasjonale Covid-19 retningslinjer, så endringer kan komme på kort varsel.​​ Dersom det blir endringer i tid og sted, vil deltakerne bli opplyst om dette. 

 

FULLTEGNET Kurs I, Langedalen: 18.05.2021 kl. 18:00

Fulltegnet Kurs II​, Langedalen: 25.05.2021 kl 18:00

Fulltegnet (ledig kapasitet til 3 hunder som kun trenger re-test) Kurs III: Langedalen: 17.08.2021, kl 18:00 

Fulltegnet Retest kurs I, Askøy: 01.06.2021, kl 18:00​

Fulltegnet Retest kurs II, Askøy: 08.06.2021, kl 18:00 

Fulltegnet Restest​ kurs III, Askøy: 31.08.2021, kl 18:00​​

 

0521_2 Aversjon Langedalen.jpg

 

Vi har kortterminal og det betales med kort.​

 

 Priser 2021

BJF-medlem (1. gang INKL retest)

Kr 400

BJF-medlem - Kun retest

Kr 300

Ikke-medlem (1. gang INKL retest)

Kr 700

Ikke-medlem - Kun retest

Kr 450

 

Dersom man har flere hunder i husholdningen som melder seg på aversjonsdressuren så innrømmes det 100, - kr rabatt per hund.

For mer informasjon og påmelding sendes epost til Christian Parman, [email protected]


 

Ved påmelding oppgis følgende informasjon:

 

-    Eiers fulle navn, adresse og telefonnr.

-    Evt. medlemsskap i BJF, NESK eller NBK

-    Hundens navn

-    Hundens registreringsnr

-    Hundens farge

-    Rase

-    Kjønn

-    Hundens Fødselsdato

-    Er hunden ID-merket?

-    Er hunden testet tidligere?​

-   Har hunden jaget sau tidligere?

Treningsterreng for stående fuglehund i Skeiskvanndalen

Foreningen disponerer ett jaktterreng i Skeiskvanndalen som foreningens medlemmer med fuglehund kan benytte seg av til trening i vinterhalvåret.

​​Det er lagt ut 5 treningskort per dag og disse kan kjøpes på inatur, her​. Vi ønsker tilbakemelding på observerte ryper da terrenget i likhet med mange andre terrenger nærområdet har hatt en drastisk nedgang i antall ryper observert de siste årene. Hundeutvalget vil ha felles-samlinger og trene i terrenget i vinterhalvåret, så oppsyn og kontroll av betalt treningskort må forventes da det er observert flere tilfeller av tjuvtrening.  Området er også ett populært turområde og benyttes også av harejegere så ta hensyn til hverandre. 

For spørsmål angående treninger og terrenget, ta kontakt med hundeutvalget.

 

Det er med stor glede at vi kan annonsere at Bergen Jæger- og fiskerforening har inngått samarbeidsavtale med Sandviken Dyreklinikk på veterinærtjenester!

​​​​​​Til medlemmer i Bergen Jæger- og fiskerforening kan Sandviken Dyreklinikk tilby følgende:

  • 20% avslag på honoraret på alle våre tjenester ved klinikken ​
  • Fast lav vaksinepris 560​​kr inkludert en grundig helsesjekk (ordinær pris kr 699​) 
  • 20% på alt  av Hill`s hundefor 
  • Gratis tannsjekk - Få gratis evaluering av hundens tannhelse inntil to ganger per år (medlemmer med katter får samme tilbud til familens katt/katter)
  • Gratis seniorkontroll - Få gratis evaluering av hundens helse når den er blitt senior (hund 7 år). Medlemmer som har katter får også samme tilbud for sin senior katt (katt fra 9 års alder) 
  • Microchip kr 632 (ordinær pris kr 877)
  • Gratis resepter​
Klinikken holder til i nye flotte lokaler i Sandviksboden 65 B​. Vi håper på ett godt samarbeid,​ og at våre medlemmer vil benytte seg av samarbeidsavtalen. For å benytte seg av medlemsfordelen skal betalt medlemskap i BJF fremvises.
 
 
 
Kontaktinformasjon til Sandviken Dyreklinikk:
 
 
SANDVIKEN DYREKLINIKK AS

Sandviksbodene 65 B
5035 Bergen

Telefon: 415 70 007
Epost: [email protected]

Hjemmeside: sandvikendyreklinikk.no​

​​sd.png 

Alle som jakter elg, hjort eller rådyr må ha tilgang på godkjent ettersøkshund.