Fiske

NJFF Møre og Romsdal har et eget fagutvalg fisk. Utvalget består av leder og fire utvalgsmedlemmer. Utvalget sin hovedoppgave er å ivareta medlemmenes interesser innen sportsfiske.

​​​Leder i Fagutvalg fisk:

Randulf Tverfjell fra Molde jff.

Utvalgsmedlemmer: 

Ole Kristian Løvik Sunndal jff

Britt Elin Drågen Sunndal jff

Arnfinn Lange Molde JFF

Fritz Wahl Sula JFF

Artikler og andre dokumenter

Høringssvar - forskriftsendring fiske i fjordområdene​

Høringssvar til FM i Møre og Romsdal Regulering av fiske frå 2021.pdf

Ta med barna på fisketur i år, eller ta en tur alene eller med venner. Fisking er gøy, spennende, gir flotte naturopplevelser og mye glede. På denne siden ønsker vi i NJFF Møre og Romsdal å gi en oversikt over fiskemulighetene som finnes i fylket. Prosjektet er støttet av Møre og Romsdal fylkeskommune.

​​NJFF Møre og Romsdal forsøker her å gi en oversikt over tilgjengelige fiskeområder i Møre og Romsdal. Har du tips om et område som ikke er tatt med i oversikten - send en mail til [email protected] og fortell om det.

Aukra: Ikke de store ferskvannsfiskemulighetene, men øya har saltvann på alle kanter. Massevis av flotte fiskeplasser fra land rundt hele øya.

Aure: Det er ikke bare hjort det er mye av i Aure. Sjøfiske på nær sagt alle kanter av kommunen, og massevis av fiskevann gjør at det er fantastiske muligheter for å ta med fiskestanga på tur når du befinner deg lengst nord i fylket. Sjøfiske finner du overalt. Det er massevis av flotte saltvannsstrømmer langs hovedveien gjennom kommunen. Aure Bil & Bensin selger fiskekort for Aure Grunneigarlag (indre Aure). Pris for turister kr. 75 (for innbyggere kr. 50), gjelder hele sesongen. Kortet gjelder for 25 vatn:
Småvatna, Bjøringvatnet, Storvatnet, Haugtjønna, Viakvatnet, Kvistdalsvatnet, Sleipådalsvatna, Amerikavatnet, Storsæterbronjtjønna, Stakabronjtjønna, Holmvatna, Kuvatnet, Knephaugtjønna og flere.

Averøy: Svært mange fine fiskeplasser i sjøen både langs Atlanterhavsveien og rundt øya forøvrig. Gode muligheter for innlandsfiske etter ørret i Storvatnet, Haukåsvatnet og Steinsvikvatnet ved Bruhagen, og i Follandsvatnet og Hosetvatnet lenger inn på øya. Alt fiske i de stillestående vannene er fritt for alle på Averøy. For å fiske i elv kreves fiskekort. Vær obs på egne regler i vann som er tilknyttet vannverkene i kommunen.

Eide: Mange gode fiskeplasser i saltvann både langs Atlanterhavsveien og på vestsiden av Kornstadfjorden. Mange fine fiskevann både i lavlandet og på fjellet spredt rundt i kommunen. I Goddalsvatnet og Kjølavatnet er fisket gratis for alle.

Fræna: Svært mange fine fiskeplasser i sjøen langs hele kommunen. Varierte fiskemuligheter fra både svaberg, strender og små strømmer. Mange fine vann både på fjellet og i lavlandet. Det har blitt gjort mye kultiveringsarbeid i Skjelbreia og Langvatnet de siste årene.

Giske: En øykommune med massevis av saltvann, men veldig få ferskvann. Fantastiske muligheter for sjøfiske overalt. Gode muligheter for en fin fjellfisketur på Alnesvatnet på Godøya. Fiskekort får du kjøpt i ei kasse som står ved stien på vei opp mot vannet ca. 5-10 min fra veien.

Gjemnes: Dette er en stor kommune med mange fiskemuligheter både i saltvann og ferskvann. Fjordfiske fra land i flere fjordene er bra, og brua mellom Bergsøya og Aspøya er en populær fiskeplass. Gjemnes har også mange fiskevann fordelt jevnt utover kommunen. I Aandalen finner du mange vann lett tilgjengelig. Fiskekort får du kjøpt ..... Silsetvatnet er et annen populært fiskevann i et flott turområde. I nærheten finner du også mange andre spennende vann som Trollvatna og Litjvatnet. Fiskekort for disse kjøper du . ...... Fosterlågen er et annet populært fiskevann som ligger i Gjemnes. Vannet er en del av et vassdrag sammen med Osvatnet og storelva. Her gjelder det spesielle regler og fiskekort som du finner HER og HER.

Halsa: Kommunen strekker seg langs Vinjefjorden mot Sør Trøndelag. Det er mange fine fiskeplasser langs fjorden, og kommunen har mange fiskevann. Felles fiskekort for hele kommunen kjøper du på inatur. Tilbudet finner du HER.

Haram: Naturen i Haram er svært variert. Store øyer med uendelige fiskemuligheter i saltvann. Fastlandsdelen av kommunen er nesten omringet av saltvann, så også her er fiskemulighetene gode. I tillegg finnes det flere store vann oppe i fjellet. Mange av disse har gode fiskemuligheter, og fiskekort kjøper du ......

Hareid: En forholdsvis liten kommune, men det er gode fiskemuligheter i saltvann fra land langs sjøen. Øya har også flere fine fiskevann. Fiskekort kjøper du her.......

Herøy: En øykommune med fantastiske fiskemuligheter i havet. Her finner du alt fra svaberg, strømmer, strender osv. Det finnes også ferskvannsfiske inne på fjellet på Gurskøya. Fiskekort kjøper du - ----.....

Kristiansund: Svært varierte saltvannsfiskemuligheter rundt hele kommunen. Ferskvannsfiske finnes lett tilgjenglig både på Frei og i umiddelbar nærhet til byen. Fiskekort kjøper du ------

Midsund: En øykommune med svært godt fiske rundt hele øya. Ferskvannsfiske er også tilgjengelig både i lavlandet og oppe i fjellet.

Molde: Kommunen strekker seg langs hele Moldefjorden, Fannefjorden og deler av Langfjorden. Dette gir et variert og rikt saltvannsfiske. Det er også mange fine fiskevann i Moldemarka. Fiskekort for disse kjøper du f.o.m 2017 på DENNE SIDEN. Ellers er det godt fiske i mange vann på Skålahalvøya. Fiskekort kjøper du i veibomkassen ved Vikdalsvegen. Deler av Osvatnet ligger også i Molde. Her er det gode fiskemuligheter gjennom hele året. Fiskeregler og fiskekort finner du HER og HER.

Nesset: En av de største kommunene i fylket har mange gode fiskeplasser. Nesset fjellstyre forvalter jakt og fiske i det meste av fjellområdene i kommunen. Mer info om fiskeregler og salg av fiskekort finner du HER. Laksefisket i elva Eira er blant det beste i fylket. Det er mulig å få tilgang til fiske ved å kjøpe fiskekort HER og HER.

Norddal: En flott kommune med store fjellområder. Norddal fjellstyre forvalter fiskemulighetene i et stort fjellområde i kommunen. Fiskekort kjøper du HER, og en veldig god beskrivelse av vannene finner du HER. Kommunen innehar også ei av de beste lakseelvene i fylket. Valldøla renner gjennom hele Valldalen. Fiskekort for elva får du blant annet kjøpt HER. På sørsida av Norddalsfjorden finner du bygda Eidsdal. Her finner du Eidsdalselva. Elva er lakseførende og fiskekort finner du HER.

Rauma: En kommune som er full av fantastiske fjellområder. Mange fine fiskeplasser i fjorden, men det er et av de beste områdene for innlandsfiske vi har. Svært mange vann er tilgjengelig, og mange har gratis fiske uten fiskekort. Ved å trykke HER får du en oversikt over vann som du ikke trenger fiskekort i. Du kan trykke på hvert vann og få opp kart og bilder også. Tilsvarende finnes det en oversikt over hvilke vann du må kjøpe fiskekort for å kunne fiske. Denne oversikten finner du ved å trykke HER. Grytten fjellstyre forvalter flotte fjellområder på begge sider av Romsdalen. Fiskekort for disse områdene finner du HER. For å fiske i områdene til Øverdalen grunneierlag lengst inn i Romsdalen, finner du info og kjøper du fiskekort HER.

 

Sande:

Sandøy

Skodje:

Smøla: Øykommunen Smøla med sine over 6000 øyer, holmer og skjær  er godt kjent som et sjøørretmekka, men øya huser også fantastisk godt brunørretfiske. I tillegg er det et fantastisk fiske etter sjøørret i de mange saltvannstrømmene rundt hele øya. Fisket etter andre saltvannsarter er også kjempebra rundt hele øya. Fiskekort for øya kjøper du HER.

Stordal: Det er stort sett ganske bratt langs fjorden i Stordal, men enkelte fine plasser finnes for fiske fra land i sjøen. Det er imidlertid store fjellområder, elver og daler i denne kommunen som byr på kjempebra laksefiske og spennende ørretvann. Mer info om laksefiske i Stordøla finner du HER.

Info om ørretfiske finner du

Stranda:

Sula:

Sunndal: Dette er en kommune med svært store fjellområder, og selv om det er mulig å fiske i saltvann her, er det innlandsfisket som gjelder. Sunndal fjellstyre forvalter store områder med ca 100 fiskevann, og fiskekort kjøper du lettest HER. Det er mulig å leie båt flere steder. Regler og annen info finner du på fjellstyrets hjemmeside ved å trykke HER. En god beskrivelse av de forskjellige vassdragene finner du HER. Vil du prøve deg på fisketur innover Innerdalen, finner du fiskekort og fiskeregler HER.

Surnadal: I likhet med nabokommunene er Surnadal en kommune med mye fjell. Det er fine muligheter til saltvannsfiske langs fjorden, men det er innlandsfisket som er mest aktuelt. Kommunen har flere lakseelver og utallige fiskevann. Fiskekortet og regler som gjelder stort sett hele kommunen finner du HER.

 

Sykkylven:

Tingvoll:

Ulstein:

Vanylven:

Vestnes:

Volda:

Ørskog:

Ørsta:

Ålesund: