MENY hamburgermeny Close-menu button
Fra riflebanen

Skyting med rifle og hagle

Skåla Jff samarbeider godt med det lokale skytterlaget. De fleste av medlemmene hos oss er og medlemmer i skytterlaget. Vi samarbeider om gjennomføring av den årlige storviltprøven.

DSCN2233.JPG

Leirduegruppa koser seg.

Leirduegruppa i Skåla Jff driver aktiv konkurranseskyting. De møtes en til to dager i uka for å skyte noen serier. Flere av dem presterer bra på regionalt nivå. Gruppa arrangerer og stevner på banen.

Leirduegruppa setter pris på om folk med lite erfaring med hagleskyting stikker innom. De finner en plass til deg og legger til rette for at du kan trene ut fra ditt eget nivå. Spør gjerne om veiledning. Du kan kjøpe ammunisjon på banen.

Leder for leirduegruppa er Olaf Skarsbø 982 16 802

Jegere som trener skyter flere fulltreff under jakt!

Fra mai og fram til starten på hjortejakta arrangerer vi jegerskyting en dag i uka på vår lokale skytebane. Du får kjøpt ammunisjon til trening og jakt til de tre mest brukte kalibrene.

"Bedre Jakt" undersøkelsene oppsummerer 13.000 skudd mot hjortevilt. De viser at jegere som skyter litt flere treningsskudd har langt færre skadeskudd på hjortevilt. Les mer på lenken under.

> 13.00 skudd mot hjortevilt External-link icon

Opplæring på skytebanen

Skåla Jff bruker skytebanen til opplæring av nye og erfarne jegere. Alle som tar jegerkurset må lære seg de begrensningene som ligger i dem selv og våpenet. På videoen under lærer de om faren for skadeskyting av småvilt med hagle.