First Lego League Logo

Fisk Nær deg - First Lego League

Tirsdag 31.10.23 ble Sula Jeger og Fiskerforening invitert til Solevåg barneskole hvor en gruppe fra 7.klasse presenterte sitt bidrag i verdens største teknologi- og kunnskapskonkurranse "First Lego League". Og FOR et bidrag elevgruppen har utarbeidet!

Publisert: 05. november 2023 kl. 00.39

Sist oppdatert: 05. november 2023 kl. 00.46

Hva er First Lego League?

First lego league er en årlig teknologi- og kunnskapskonkurranse hvor barn i alderen 4-16 år fra Skandinavia deltar. Hvert år slippes et samfunnsaktuelt oppdrag, og lagene skal selv tenke seg frem til en problemstilling som de deretter skal finne en løsning på. 

image.jpg
f.v Jan Egil Arnestad (Sula JFF), Trym, Leander, Irene, Ramona, Fritz Wahl (Sula JFF)

Hva kan dette ha å gjøre med Jakt- og Fiske?

Representantene fra Sula jff Fritz Wahl og Jan Egil Arnestad ble mildt sagt trollbundet da elvegruppen fra Solevåg barneskole presenterte en løsning som skal gjøre fiske mer tilgjengelig for alle.
Problemstillingen gruppen har valgt å ta fatt på, er at fiske i dag ikke nødvendigvis er like tilgjengelig for alle og enhver. Utstyr kan være ganske kostbart å gå til innkjøp av, og i en tid der alt blir dyrere er det ikke alle som har mulighet til å prioritere penger til denne aktiviteten. Dette har elevene Trym, Leander, Irene, Ramona og Martine valgt å gjøre noe med!

Løsningen er like enkel som den er genial 

Genialiteten har elevene bokstavelig talt pakket inn i boks, og denne boksen har fått navnt "Skuret". Gjennom en app-løsning med navnet "Fisk nær deg" kan små og store fiskeglade leie fiskeutstyr, låne vest og kjøpe sluker for en billig penge, og utstyret settes tilbake i Skuret etter lån. Stenger, sluker, og vest er plassert i hver sine skap, som åpnes automatisk ut ifra hvilke valg kunden gjør. Gjennom app-løsningen vil kunden selv kunne bestemme varighet for leie, underveis ha mulighet til å forlenge leieperioden, og motta et varsel når leieperioden nærmer seg slutt. Kunderegistreringen vil sørge for at eieren av Skuret har full kontroll på hvem som låner utstyr, og en bot vil vente de som velger å ikke overholde lånevilkårene. Prosjektet ble presentert både gjennom muntlig og visuell presentasjon og representantene fra Sula JFF fikk komme med spørsmål, tips og råd.

Solevåglaget, allerede en vinner

Sula JFF har stor tro på denne ideen, og jubler for elevene som har valgt som oppgave å bidra til at fiske skal være for alle! Dette er helt i tråd med NJFF`s visjon tatt i betraktning at fiske er en av de viktigste friluftslivaktivitetene i Norge, og derfor er denne elevgruppen allerede vinnere i Sula JFF`s øyner.
Ideen er innovativ, genial og samtidig enkel, da den bygger på en velkjent teknologi. Med en slik hjertevarm visjon blir viktige kjerneverdier godt ivaretatt igjennom innsatsen til elvene fra Solevåg barneskole, og slik står til gull hos Sula JFF. Om dette bidraget vinner konkurransen eller ikke, håper vi likevel at bidraget blir en realitet og Sula JFF stiller gjerne opp om videre hjelp trengs.