Hylla - Suksessen på Blåfjell

Hylla har gått sin tredje sesong i møte, og for en suksess etableringen har blitt. Fra åpning i 2021 har frem til dags dato , har over 300 mennesker booket overnatting og totalt har parken hatt besøk av omlag 1200 friluftsglade mennesker

Publisert: 03. juli 2023 kl. 23.22

Sist oppdatert: 04. juli 2023 kl. 00.34

IMG_20210517_230002_758.jpeg
Fotograf: Rebekka Fylling

 

Hylla - En suksess "under åpen himmel"

Det må være lov å kjenne litt på stolthet, når et initiativ gir resultater som går over all forventning, og tilbakemeldingene er av beste sort. Som leder i Vonløypa, Ståle Vegsund sa så godt: "ideen ble luftet på onsdag, på Fredag var parken åpen for besøk"  Slike prosjekter er både enkle å gøy, når man spiller på lag med engasjerte mennesker med ståpå-vilje og god gjennomføringsevne.

20220823_114634.jpeg
For en fantastisk utsikt å både kunne sovne- og våkne til.
Fotograf: Espen Vartdal

Intro-film fra Hylla Hengekøyepark

Flinke gjester

Det som i dag som kan gi oss litt jobb, er å sørge for at park og område rundt holdes ryddig og i orden. Når vi tar initiativ til slik etablering så er det også vårt overordnede ansvar å sørge for at natur, og brukere av den, ikke blir skadelidende. Vi er derfor oppe flere ganger ila sesongen og rydder det som måtte ligge igjen etter besøkende. Det skal nevnes at tross høyt besøkstall, har vi vert velsignet med flinke gjester som har ryddet godt etter seg. Det er derfor ikke så mye til overs for oss å måtte plukke heldigvis. Likevel skal det nevnes at det som først ligger igjen, er ikke av den kjekkeste sorten å måtte plukke i heller. Det er noen ganger en del toalettpapir som ligger igjen i lyngen, og dette er ikke alltid et vakkert syn.

20220828_124455.jpeg
Fotograf: Fritz Wahl

Videre planer

Det som Hylla mangler i dag, er et toalett. Det er derfor satt i gang et arbeid med å forsøke å innhente midler til dette gjennom sponsing fra lokalt- og regionalt næringsliv. Håpet er at en enkel og funksjonibel toalettløsning skal være på plass til neste års hengekøyesesong. Dette vil komme både de besøkende, oss initiativtakere og naturen tilgode.
Det er også sannsynlig at det blir flere hengekøye-etableringer på Sula. Vi har kontakt med flere som eier, eller disponerer, områder hvor dette kan være aktuelt, men vi kan ikke gape over mer enn hva vi har kapasitet til å ta vare på. Mye av de nødvendige erfaringene, gjør vi nå gjennom etableringen på Blåfjell.

 

Covid har mye av skylden

En verdensomspennende pest- og landeplage som har rammet oss alle på ett- eller annet vis, har ikke vert utelukkende negativt. I året hvor covid påvirket oss som verst med restriksjoner på både reise og grad av sosialisering, var det mange nordmenn som tok sjansen på å gi friluftslivet en sjanse. Mange av disse menneskene fikk virkelig sansen for friluftslivet og de mulighetene som med dette åpner seg, og norsk friluftsliv har fått seg et kraftig løft. Vi tror derfor at mye av suksessen til hengekøyeparken har covid å takke for en god start. Vi håper bare at slike tilbud vil fortsette å være av interesse inn i fremtiden, og at flere tilrettelegginger dukker opp slik at høyden på dørstokken blir noe lavere for de som ennå er litt i tvil.