kraftutbygging, mer av alt og raskere?

Under dagens tillitsvalgtkonferanse på Heia Gjestegård i Snåsa kunne Forum for Natur- og Frilutfsliv (FNF) ved ansatt fra Trøndelags-avdelingen Fredrik Fredriksen fremlegge et spennende, dog alvorlig foredrag om kraftutbygging og ikke minst hastigheten dette går i per i dag.

Publisert: 25. mars 2023 kl. 14.12

Sist oppdatert: 25. mars 2023 kl. 14.48

IMG_1348.jpg
Fredrik Fredriksen er ansatt ved FNF sitt kontor i Trøndelag, han er også tillitsvalgt i Stjørdal Jeger-og Fiskerforening.
(Foto: Inga Saur)

Ved forrige års tillitsvalgtkonferanse var også FNF innom for å ta opp temaet "kraftutbygging", da med fokus på vindkraft. Dessverre er temaet like dagsaktuelt i dag hvor det kan virke som om vi ikke kan ha det travelt nok med å realisere planer om utbygging av bl.a vind, havvind og annen fornybar energi for å imøtekomme fremtidens ønsker og krav fra myndighetene.

Fredriksen kunne vise til spennende data fra energikommisjonens rapport som peker på det antatte energibehovet for vår nasjon, samt forslag til tiltak for økt produksjon og energisparing.

les rapporten i sin helhet HER

 

- Blir det snakk om behovsutredning, si nei - 

Det blir raskt engasjement når det diskuteres vindkraftutbygging, enten det er i NJFF-sammenheng, på folkemøter eller i andre fora. FNF anmoder alle til å ta tak, særlig så raskt som mulig og gjerne ved å følge med i prosessene. Mye foregår "skjult", da i den grad at det ikke er offentlig tilgjengelig informasjon før det er "for sent". Den klare anbefalingen er at når spørsmålet kommer: skal kommunen gå for en konsekvensutredning for utbygging av vindkraft i sine områder, så bør det sies nei allerede der.

NJFF har i sin landsmøteresolusjon fra forrige landsmøte sagt et klart nei til ny utbygging av vindkraft på land, og det er et engasjement som bør opprettholdes og intensiveres nå som vi ser at tidspresset strammes til.

 

20230325_114504.jpg
(Foto: Craig Furunes)

FNF er en viktig paraplyorganisasjon for mange organiasjoner som har det felles målet i å ivareta vår felles natur. Les mer om FNF HER