Sentral Kvinnekonferanse på Verdal

NJFF´s sentrale Kvinnekonferansen foregikk i helga på Verdal. Nord-Trøndelag fikk vist seg frem som historisk og fremtidsrettet. Sterk representasjon fra regionen ved navnesøstre Inga.

Publisert: 23. januar 2023 kl. 08.46

Sist oppdatert: 23. januar 2023 kl. 12.45

Anita Verås-Nordskag og Verdal jeger- og fiskerforening

Anita Verås-Nordskag fra Verdal Jeger- og fiskerforening sitter i det sentrale kvinneutvalget og var en pådriver for å få lagt konferansen til vår region. Hun et godt eksempel for frivilligheten og et fyrverkeri av engasjement. Hun fikk vist frem Verdal på en fantastisk måte gjennom guidet busstur (guide: Inger Balhald). Verdal JFF ordnet lunsj ved elva med fantastisk fiskeburger og fiskewok.

A808B760-9CE8-4E49-8D7D-9D345B6ED392.jpeg
Anne-Lise Malmedal (leder for Kvinneutvalget) med Arne Christian Aasland, Frode Kjønstad og Rune Johnsen fra Verdal jeger- og fiskerforening.

På historisk grunn

Omvisningen ble avsluttet på historiske Stiklestad med besøk i høvdingens langhus og med øksekasting og skyting med pil og bue. 

5507E010-F39E-44E0-BA7A-73AB9803953F.jpeg
Den første jaktreguleringen av elgstammen i Norge var fra vikingetid hvor kongen forbød bruk av ski under jakt fordi det var for enkelt å komme inn på elgen og stikke den med kniv.

 

Varaordfører Anne Grete Valbekmo

Konferansen ble åpnet av varaordfører Anne Grete Valbekmo som fortalte om naturvern og forvaltning i Verdal kommune. Hun var innom regulering og flomsikring av elva som kommunen er positive til. Verdalselva er et varig vernet vassdrag og hun påpeker viktigheten av å tenke seg om og tok gjerne imot kunnskaper om påvirkning på den lokale laksestammen.

 

Konferansens innhold

Tema for kvinnekonferansen var blant annet roller og oppgaver for regionkvinnekontaktene. Her ble det en god diskusjon og stort engasjement rundt behovet for opplæring i portalbruk. Det vil bli satt opp kursing på teams. 

Silje-Marie Gran Olsen snakket om lavterskeltilbud om fisking og viktigheten av enkle kurs. Hun er en ambassadør for NJFF og en ivrig artsfisker. Hun ble oppfordret til å legge ut enkle beskrivelser på kursing på portalsidene for å fremme interessen for enkel fisking.

Inga Frøseth Rossing fikk forsamlingen engasjert med sitt prosjekt #NJFFRYDDER marin forsøpling - fra bekk til sjø. Hun utfordrer NJFF på rollen i forhold til videre arbeid rundt forsøplingsproblematikken.

Inga Berit Lein og Anita Verås-Nordskag tok for seg temaet hund. Anita om ettersøk og Inga Berit om instruktørordningen i NJFF og jakthundens rolle før, under og etter jakta. En fin nær presentasjon av godt hundehold.

 

Inga sterkt representert

Litt morsomt at representasjonen fra Nord-Trøndelag krever navnet Inga. 

07758722-7BAE-49D7-AD50-288C30457C3C.jpeg
Representasjon fra Nord-Trøndelag: Inga Berit Lein, Inga Frøseth Rossing og Inga Saur