Leders hjørne

Brønnøy jeger- og fiskeforening ønsker å ha deg med!

Som nyvalgt leder i Brønnøy jeger- og fiskeforening er det en glede å fremsnakke foreningens aktiviteter til eksisterende og potensielt nye medlemmer. Vi som bor på Sør- Helgeland er prisgitt naturgitte forhold til fordel for oss som liker å være ute, enten det er utøvelse av friluftsliv, jakt eller fiske. Vi er heldige som har mange frivillige som gjennom sine organisasjoner tilrettelegger for slik aktivitet, Turistforeningen (DNT), Fjelltrimmen, Speidern osv er eksempel på slike. Brønnøy jeger og fiskeforening ønsker å være et naturlig valg for de som ønsker å utøve aktiviteter innen jakt, fiske, skyting og jakthundarbeid. 
 
Vi har mange dyktige og dedikerte medlemmer som er engasjerte og driver aktivitetene i våre utvalg. Personer som brenner for sin lidenskap enten det er hagleskyting, fluefiske, laksefiske, jakthundarbeid, ettersøk på skadet vilt, alle former for jakt både til lands og vanns, og som gjerne deler sin kunnskap med andre. Vi har gjennom de siste 10-20 år arrangert mange jaktkurs for nye jegere, og også utdannet flere hundre nye jegere gjennom jegerprøvekurs. Det er også gjennom de siste 20 år utviklet et fantastisk anlegg, Kjerringlorten leirduebane, som er mer enn en skytebane. I tillegg til at det skytes 50-60.000 skudd med hagle gjennom sesongen, er også anlegget base for flere av foreningens aktiviteter. Brønnøy jeger og fiskeforening selger småviltjaktkort i Lomsdalen/ Tettingdalen, og fiskekort i Lomsdalselva/ Storbørja. 
 
Min lidenskap innenfor jakt er elgjakt med bandhund og ettersøksarbeid med hund. For meg er det derfor naturlig å være med i Brønnøy jeger- og fiskeforening sin ettersøksring, og bidra til at alle jegere i Brønnøy får enkel tilgang til ettersøksekvipasjer når de skal jakte rådyr eller storvilt. Jeg ønsker også at flere med hund og interesse for sporarbeid melder sin interesse og blir med oss og trener blodspor og sporarbeid. 
 
Våren er her, det nærmer seg sesongstart for laksefiske og vi jegere er i gang med forberedelser til jakthøsten. Utnytt våren og forbered deg gjerne sammen med oss!
 
Martin Søreng
Leder for Brønnøy jeger- og fiskeforening