MENY hamburgermeny Close-menu button

Høringsradaren

Ny høringsradar for natur og friluftsliv: – Godt nytt for alle som er glade i naturen! 25. januar lanserer natur og friluftslivsorganisasjonene en felles "Høringsradar" gjennom samarbeidet i Forum for natur og friluftsliv.

Publisert 19. januar 2022 kl. 15.40

FNF er et samarbeidsorgan mellom natur og friluftsorganisasjoner i alle fylkene i Norge, og eies og driftes av Norsk Friluftsliv, Norges Jeger- og Fiskerforbund, Naturvernforbundet, Turistforeningen og Friluftsrådenes Landsforbund.

Myndighetene sender ut en overveldende strøm av saker som påvirker natur og friluftsliv på høring hvert år. Ofte handler sakene om at natur forsvinner eller forringes.
– Hensikten med høring er jo at borgerne skal kunne si ifra om sine interesser og meninger på demokratisk vis. Men det er så vanskelig å få oversikt over alle sakene at det går ut over lokaldemokratiet, sier FNF-koordinator i Akershus og prosjektleder for Høringsradaren, Maria Tesaker.

For å gjøre noe med dette har Forum for natur og friluftsliv i samarbeid med IT-selskapet Kantega utviklet Høringsradaren. Her kan folk enkelt få oversikt over viktige høringer i sin kommune med frister og lenker til mer informasjon om hver sak. Det er også enkle forklaringer på hvordan man kan påvirke.

– Natur og friluftslivsorganisasjoner ute i fylker og kommuner og FNFs lokale koordinatorer har lenge gravd fram og holdt oversikt over sakene som har størst betydning for natur- og friluftslivsinteressene i hele landet. Med Høringsradaren kan vi spre dette ut til langt flere mye raskere, på en mer oversiktlig måte, avslutter Solvang.

 

Høringsradaren