MENY hamburgermeny Close-menu button

Jaktleders ansvar - BODØ

NJFF Nordland arrangerer Jaktleders ansvar 26.-27.august på klubbhuset til Bodø JFF ved Bestemorenga. Kurset er på 16 timer. Kursplanen som benyttes heter Jaktleders ansvar, men kurset egner seg for alle på et jaktlag, hundeførere, jaktrettshavere og forvaltere i kommunene.

Publisert 17. juni 2022 kl. 11.14

Kurset bygger på teoretisk gjennomgang av jaktleders oppgaver og ansvar overfor kommune, vald og eget jaktlag. Praktisk opplæring/stimulering i opptreden og arbeid på skuddplass, bruk av hund på skuddplass, rollefordeling ved skadeskyting. Med bakgrunn i resultater fra skadeskytingsundersøkelse, instruksjon/trening i jaktskyting med rifle spesielt rettet mot de situasjoner som oftest gir skadeskyting ved storviltjakt. Ideer og momenter som enkelt kan tas med og brukes innen eget jaktlag. Ulike skuddplasser vises og gås igjennom, f.eks bom, beinskudd, kjeveskudd, hjerte/lungeskudd, vomskudd, etc. Jaktrelatert skyting på ulike figurer og ulike hold. Banen avgjør hvilke mål som benyttes. Skape motivasjon for egen trening og innen eget jaktlag.

Deltakerne skal ha fått innsikt i lover, forskrifter, forvaltning, human og sikker jakt, skuddplass og ettersøk, skadeskytingsundersøkelsen og tilrettelegging for trening med eget jaktlag, forberedelse til jakt, praktisk jakt og etterarbeid.

Alle deltakere må ta med gevær og ammunisjon. Hundeførere og ettersøksekvipasjer tar med hund. Eventuell overnatting må deltakerne ordne selv.

Instruktører er :

Fylkesinstruktør ettersøk Willy Rudborg

Fylkesinstruktør rifle Ørjan Zahlsen 

Fylkesinstruktør i hagle samt jegerprøveinstruktør Jan Ole Østensen.

Eventuelle spørsmål om kursinnhold kan rettes til Willy på tlf 913 37 285 Andre spørsmål kan rettes til Ylva Edvardsen-Kvam på tlf 941 72 727.

Påmelding til Jaktleders ansvar gjøres HER

Kurset går over to dager:

Fredag 26.august kl 18:00 - 22:00

Lørdag 27.august kl 09:00 - 17:00