Månedens medlem

Hver måned trekker vi ut et medlem, som vi håper har lyst til å presentere seg her på siden.

Ved årets slutt vil alle 12 som er blitt presentert være med i trekning av et gavekort på kr 3000,- på Sport 1 Sportshuset Mo

 

 

månedens medlem.jpg

Lars Endre Smørvik Skogheim, 32 år fra Mo i Rana.
Jobber som operatør ved Mo Industritransport oppe på tomta.
En bedrift bestående av mange fritidsjegere med varierende ferdigheter, blant annet Jaktlag Kjøttlaus.
Fritiden blir mye brukt til familie, venner og friluftsliv.

Har vært medlem av Rana JFF siden jeg tok jegerprøven for bare to år siden. Så ikke så mange år, men har vært godt fornøyd til nå.
Fikk interessen for jakt en del år tilbake, etter å ha vært med på noen turer som kokk og halvt ubrukelig fuglehund med kompiser.
Det går aller mest i stykkjakt på rype, noe hare og har fått prøvd meg på rådyr og gås.

Har fått vært på en del turer, både alene og med kompiser.
En av mine beste opplevelser til nå i min korte karriere var da vi som gjeng tok en helg på Virvasshytta og jaktet på rype i området rundt.
Vi stykket opp helt enorme mengder ryper den ene dagen. Lukten og lyden av krutt samt lyden av stegg på flukt lå over hele Virvassdalen i flere timer.
Det ble skutt et helt sinnssykt antall hull i luften fra oss alle den dagen og skuffende få ryper som endte i sekken. God stemning og mange røverhistorier rundt middagsbordet på hytta senere på kvelden var det uansett.
Det er alltid godt å avslutte en dag vel vitende om at man har store rom for forbedringer er det noen som har sagt. De om det.

Har benyttet meg av båtutlån på Tverrvatnet noen få gang og ellers har det blitt en del rabatt på leirdueskyting ved Mangholmheia Skytesenter.

Har ikke helt fått satt meg inn i alt som tilbys i Rana JFF så kan dermed ikke si hva jeg syns mangler.
Har som sagt vært godt fornøyd til nå, men de tilbudene jeg har fått benyttet meg av.

Nils Fredrik Røv.jpg

Nils Fredrik Røv, 74 år.

Pensjonist.

Aktiv med fuglehund, som jeg har vært siden jeg anskaffet min første hund i 1979. Senere har vi i familien hatt 13 hunder. noen engelsk settere, men flest pointere.

Har vært aktivt med på jaktprøver gjennom hele denne perioden, med stor iver og med blandet hell.

Ble utdannet dommer i 1988, og har gjennom årene dømt noen hundre partier, inntil jeg avsluttet den aktiviteten i 2013.

Har også hatt noen verv i FKF.

Jeg har vært medlem i Rana JFF siden starten. Før det var jeg leder i Rana Jegerforening noen år, og arrangerte i den sammenheng mange jaktprøver.  Fikk også gleden av å være med på byggingen av Mangholmheia  Skytesenter. Da fikk vi virkelig bruk for dugnadsånden i Rana Jegerforening. Senere har jeg sittet i styret i hovedlaget en kortere periode

Det er flott å være medlem i foreningen fordi det er stor aktivitet innenfor de forskjellige områdene som interesserer meg. Størst interesse har jeg for det fuglehundutvalget driver med, men også skyting er morsomt, selv om jeg ikke er konkurranseskytter.

Mye har forandret seg siden vi arrangerte fuglehundprøver med håndskrevne lister og plakater. PC, hva var det? Også tegninger til hytta på Mangholmheia var tegnet for hand, før den finske leverandøren "fintegnet" bygget. Det er flott å se hvor profesjonalisert alle aktivitetene har blitt.

Fuglehundutvalget, som jeg er best kjent med har i mange år, med skiftende medlemmer, gjennomført flotte arrangementer, til glede for medlemmene. Det er både nyttig og sosialt å være medlem, og være en av en flott gjeng.

 

 

 

Markus Blakstad.jpg

Hvem er du? 
Mitt navn er Marcus Blakstad, jeg er 22 år og kommer ifra Mo i rana. Jeg jobber for tiden i forsvaret på Rena, her bor jeg med en strihåret vorsteh, som heter Ecco. Det meste av fritiden min går til hund, trening og toppturer i vinterhalvåret. Det har alltid vært jakt som er min største hobby. Jaktsesongen starter for fult for meg 1 september med hjortejakt i trønderlag, da er jeg opptatt frem til jul med både elgjakt, storfugljakt, rypejakt og revejakt

Hvor lenge har du vært medlem?
Jeg ble medlem i 2019

Hva er bra med å være medlem i Rana jff?
Mange gode tilbud, alt ifra forsikring til opplæringsjakt med erfarende jegere i de fleste jaktformer. Jeg har også benyttet meg av båtene som er plassert rundt om i Norge

Hva er din beste naturopplevelse?
Var på elgjakt med min bestefar når jeg var 8 år, etter 6 timer på post kommer det elgku med kalv på perfekt skuddhold før de dreier rett imot oss og stopper på 3 meter, et minutt etter kommer det en okse i samme sporene til kua å stopper samme plass, det ble en intens stirrekonkuranse før de dreide irundt oss, vi hadde ikke dyrene på kvota, men tror det gjorde opplevelsen enda bedre. Har vært mange naturopplevelser, men dette er nok den jeg husker best.

Hvilke tilbud benytter du deg av i Rana jff?
Har vært med på et laksefiske kurs for noen år siden og benytter meg stadig av rabatten på leirduebanen, ellers har jeg vært dårlig å utnytte mulighetene Rana jff tilbyr.

Er det noen tilbud du kunne tenke deg som ikke tilbys i Rana jff i enda?
Savner en skytebane eller en simulator til storvilt som er åpen hele året, som man kan vedlikeholde skytingen på igjennom hele året.

ine.jpg
ine.jpg
Ine Marie

Månedens medlem RJFF

Hvem er du? (Navn, alder, yrke, fritidsinteresse)
Mitt navn er Ine Marie Ravn Andersen, jeg er 28 år og kommer fra Mo i Rana. Jeg jobber som lærer på Polarsirkelen Videregående Skole. På fritiden er jeg glad i å være i fysisk aktivitet og drive med ulike typer friluftsliv og jakt. Jeg bor sammen med samboeren min Øyvind, og vi har engelsk setteren Pippi Lotta. Jeg går både på rypejakt og elgjakt, og synes dette er veldig spennende og artig.

Hva er din beste naturopplevelse?
I løpet av året som går får jeg mange fine naturopplevelser, både på jakt og på fjellturer sommer som vinter. Dermed blir det vanskelig å velge, men jeg hadde en veldig fin opplevelse under elgjakta 2023. Jeg sitter på post på en tre stubbe, det hagler, regner og er sol om hverandre. I et øyeblikk er det helt stille og jeg hører rasling i skogen. Først tror jeg at det er samboeren min som kommer, men plutselig kommer det en liten lysebrun elgkalv og en ku travende. I slike øyeblikk blir en bare sittende å nyte det som skjer. Kalven og kua hadde ingen anelse om at jeg satt der, og de travet forbi 10 meter unna meg. For et syn og for en opplevelse, helt fantastisk.

Hvor lenge har du vært medlem i RJFF?
Jeg ble medlem da jeg tok jegerprøven i 2018.

Hva er bra med å være medlem? Hvilke tilbud benytter du deg av?
Det er bra å være medlem da man får møte mange likesinnede personer innenfor jakt og friluftsliv. Det finnes flere medlemsfordeler, for eksempel er det billigere å melde seg på kurs dersom man er medlem. Siden jeg er aktiv både i jentegruppa og i fuglehundgruppa, blir det til at jeg benytter meg at aktivitetene som skjer der. For eksempel temakvelder eller fuglehund trening med fuglehundgruppa. Og skytekvelder på Mangholmheia med jentegruppa og eventuelt andre aktiviteter vi holder på med der. Jeg har også benyttet meg av isfiskekonkurransen som fiskeutvalget har på Uman en del ganger!

Er det noen tilbud du kunne tenke deg som ikke tilbys i RJFF?
Fuglehund trening i fjellet for kvinner og rifleskyting for kvinner, hadde vært tipp topp!