Presentasjon av leder

Terje Andre Håkonsen

Publisert: 11. januar 2024 kl. 18.20

Sist oppdatert: 08. november 2023 kl. 17.05

Hvem er jeg innen friluftsliv og jakt? Jeg har drevet friluftsliv fra jeg var bitteliten – Ja, jeg har vært det.

Fiske var min store aktivitet på sommeren. Høsten var det jakt. Jeg måtte drikke kaffe for å være med på elgjakt da jeg var 7 år, og siden har jeg likt den drikken. Vinteren var det ski og skiturer. Var aktiv innen langrenn og skiskyting på vinteren i tillegg til turer i fjellet. Bodde i Hattfjelldal til jeg var 14 år, og flyttet da til Mo i Rana. Har siden tidlig 80-tallet vært jeger og jaktet sammen med pappa på ryper og elg.

Jeg ble interessert i hund når jeg stiftet bo i Sirdal. Da stod det åpent om en fuglehund og rase. Vi havnet på irsksetter, noe vi ikke angret på. Siden har det blir 2 hunder til i samme rase. Samspillet mellom jeger og hund er det som gir meg en utrolig herlig opplevelse av samhold. Når jeg kom tilbake til Mo i Rana i 2008 så var det naturlig å bli aktiv innen jaktprøver og teste ut dette. Opplevde at dette var vanskelig og det krevde mye av hund og fører. Noe som igjen har gitt meg ny motivasjon for å prøve ut med nye ideer og hund.

I foreningsarbeid har jeg vært aktiv i lang tid. Da mest innen fagforening og frivillig foreningsarbeid. Har vært leder i Nordland skiskytter krets og er leder for region Nord i Bufetat. Så veien til å bli leder i RJFF var med litt skepsis. Fikk gode skussmål fra flere av de jeg spurte og til slutt takket jeg ja, sammen med Tor Lian.

Det ble en bratt kurve og det var litt å jobbe med. Vi har etter beste evner kommet dit vi er i dag. Sammen med et godt styre og en fin gjeng her så har vi landet og jobber mot en godt drevet forening.

I dette prosjektet har det gitt meg mange nye kontakter. Noe jeg setter stor pris på. Innen fiske og forvaltning har det blitt mange møter. Innen eiendom har det blitt gjort en stor og omfattende jobb. Innen fiske og hund er det alltid noe å ta tak i.

Er stolt over å kunne være en del av så mange i Rana JFF som deler interesser. En ære å få lede foreningen. Takk for det.

MÅLSETTING:

Utvikle den enkelte til en bedre utgave av seg selv.

KOMPETANSE:
Veiledning
Undervisning
Foredrag
Utviklingsarbeid
Målstyrt arbeid

ERFARING
STILLING/FIRMA

Jobbet som lærer i 16 år som VGS lærer, høgskolelærer, kontaktlærer

Har hatt ansvar for skiskyting og langrenn i Sirdal ski siden jobbstart.

Jobbet som trener i 35 år – med ansvar for Norge i EM skiskyting

Spesialutdannet miljøterapeut ved Yttrabekken Ungdomssenter

Leder for Spydspiss dra 2008 – 2014.

Leder for veilederfirma Spydspiss TAH 2022 - d.d

STORE PROSJEKTER

LOS for ungdom 13- 24 år 2016- 2019
Sportslig leder Sirdal ski – 2006 – 2009
Sportslig leder Spydspiss 2008 – 2014
Leder for Veileder Spydspiss 2022 til d.d
Spesialutdannet miljøterapeut – 2010 til d.d
Leder Rana JFF - april 2023 til d.d

UTDANNING
GRAD / DATO OPPN
ÅDD

Nasjonal veileder – 2022 UiT
OEM  veileder – 2017 UiT
Kompetanse leder – 2015 Nord
KAT veileder – 2012 Kognitive senter
Adjunkt – 1997  HiH
T4 Trener – 2008 NSSF