MENY hamburgermeny Close-menu button

Fiske

Sportsfiske har lange tradisjoner og er en svært utbredt aktivitet, - både til nytte og glede. Andel sportsfiskere i befolkningen er større i Norge enn i noe annet land. I Oppland finner du varierte fiskemuligheter fra lavland til høyfjell, sommer som vinter.

​​​Norges Jeger- og Fiskerforbund vil at flere barn og unge skal få del i friluftslivets og sportsfiskets gleder. Fiske er en fin inngangsport for friluftsliv for barn og unge! 

Årlig arrangerer NJFF Fiskesommer, og det nye framover er Introfiske. Hensikten er også her å øke interessen for sportsfiske og friluftsliv. Dette skjer gjennom tilrettelagt aktivitet, og det er gjennomført en lang rekke lokale og regionale arrangementer. Flere kommer til utover vinteren og våren.

Ute i våre lokalforeninger er det mye god kompetanse, og mange er aktive i kultiveringssammenheng - noe som er viktig for å ta vare på og skape gode fiskevann, og å legge til rette for fiskeutøvelse. Det arrangeres kurs, opplæring og konkurranser for både små og store.

NJFF Oppland har to fiskeveiledere og en regioninstruktør i fluekasting som er regionlagets fagpersoner på sportsfiske og fiskeutøvelse. Disse driver skolering og aktivitet i regionlagets regi, og bistår foreningene i gjennomføring av lokale tiltak.

Om du har spørsmål om fisk eller fiske, nøl ikke med å kontakte vår fiskeinstruktør:

Erik Olstad 954 94 251 [email protected]

eller vår regioninstruktør i fluekasting: 

Arnfinn K. Nordsveen 993 53 756

[email protected]


 

Den største markedsplassen for fiske finner du i dag på internett. Sjekk nettsidene til Inatur, som selger fiskekort på nettet både for Statskog, fjellstyrer, grunneierlag og flere NJFF-foreninger.