MENY hamburgermeny Close-menu button
Rypetaksering

Hund

Jakt med hund har lange tradisjoner i Norge. Innenfor jakthundene er det mange forskjellige grupper og innen disse gruppene er de ulike rasene avlet frem med hver sine særegne kvaliteter som gjør disse til gode jakthunder.

HUNDEAKTIVITETER I LJFF

Hund

Noen av værene i Hundskjølenga


Hund

Her finner du Hundskjølenga

​​AVERSJONSDRESSUR MOT SAU

 

LJFF arrangerer aversjonsdressur mot sau i Hundskjølenga i Roterud følgende mandager: 

 

7. juni: Påmelding til Anders, tlf: 419 36 160 e. kl. 18 

14. juni: Anders

21. juni: Anders

28. juni: Anders

2. august: Påmelding til Ketil, tlf. 414 78 798

9. august: Ketil

16. august: Ketil

 

På grunn av Covid-19 er det helt nødvendig med påmelding. Vi trenger hundens navn, fødselsdato og reg. nr. i NKK. Du blir tildelt time og må møte presis. Vi tar kun ekskt beløp i kontanter eller du kan Vippse. Pris kr. 350 for medlemmer i LJFF og kr. 450 for ikke-medlemmer. 

 

Vi anbefaler at hunden bruker dummyhalsbånd eller et stort lommelyktbatteri tapet fast på et vanlig halsbånd en uke før og etter aversjonsdressuren.

For nye sauebevis kreves det testing to ganger med 14 dagers mellomrom. Problemfri retesting er bare en gang for nytt bevis.

Ikke vent for lenge før du tar kontakt, noen har allerede ropt på høsten....

Dressurterreng

LJFF fester det tildligere bruket Hundskjølenga, et 50 mål stor område i Roterud til dressur av hund og aversjonsdressur mot sau.

DRESSURTERRENG

Apporttrening i Hundskjølenga


DRESSURTERRENG

Hundskjølenga er merket med rødt kryss

​​​​Hundskjølenga består av tre inngjerdete hamninger, en mindre ved parkeringsplassen og to større på ca 25 mål hver. Her kan medlemmer trene dressur med løs hund hele året.

Foreningen arrangerer aversjonsdressur mot sau i juni og frem til 21. august. I beiteperioden går det derfor værer i den midterste hamningen. Når en skal trene hund i den midtre hamningen, må en derfor flytte værene opp i den øverste hamningen. Den nederste hamningen benyttes ikke til sau.

Årlig arrangeres det apportkurs i Hundskjølenga. Det kan også arrangeres prøver for apportbevis her.