Jegerprøven

Lyst til å jakte? Meld deg på våre kurs. Lillehammer JFF er en av Opplands største arrangører av Jegerprøvekurs.

Fra og med det året du fyller 14 år kan du ta jegerprøven, men vi anbefaler at du venter ett eller to år. Du kan likevel delta på opplæringsjakt for småvilt det året du fyller 14 og 15 år, uten jegerprøven. For all annen jakt, uansett alder, må du ha jegerprøven. Enkelt og greit.

Priser
14-15år: 1900,-/2600,-

16-18år: 2100,-/2800,-

19-25år: 2300,-/3000,-

26år -> : 2500,-/3200,-

Lillehammer JFF sørger for innmelding av deltakere som ønsker kurset til medlemspriser. Dette inkluderer en caps. Faktura for medlemskap sendes av NJFF sentralt.

Jegerprøvekursets innhold

1. Samling – Jakt og holdninger

2. Samling – Våpen og våpenlovgivningen

3. Samling – Human og sikker jakt i praksis

4. Samling – Skyting med hagle og rifle

5. Samling – Artskunnskap

6. Samling – Lover og forskrifter

7. Samling – Jaktformer

8. Samling – Ettersøk av skadet vilt

9. Samling – Håndtering av felt vilt​
 

​Samling 1 til 4 er obligatorisk og må gjennomføres for å kunne ta eksamen. Skulle du ha vansker med å få med deg alle 4 på kurset, gir vi mulighet for å ta manglende samling på neste kurs.

Du kan ha gyldig fravær på inntil to av samlingene 5-9. Da kan du levere et skjermbilde av bestått test fra den nettbaserte samlingen til instruktøren for å få godkjent deltakelse på denne.​

Bøker og materiell


Vi skaffer bøker til kurset, og det er mulig å kjøpe denne boken av oss for 250,- Kurset er lagt opp etter denne boken.

Boken kan også kjøpes som lydbok fra nettet.

Det er ikke feil om du velger å benytte deg av en annen eller eldre bok, men da har du en jobb å gjøre for å finne oppdatert materiell - som lover og forskrifter.
 

Om eksamen

For å ta eksamen må du ha gjennomført obligatorisk jegerprøvekurs, registrert deg som jegerprøvekandidat og ha betalt jegerprøvegebyret på 300 kr som MÅ gjøres så fort som mulig på

https://jegerproveeksamen.no/for-kandidater/ 

Det er kursarrangør som melder deg opp til eksamen. Praktisk gjennomføring av eksamen er det Landbrukskontoret i Lillehammer, Øyer og Gausdal som har ansvaret for. 

Eksamen foregår på egen mobiltelefon og du får 50 spørsmål med tre svaralternativer. Du må svare rett på 40 spørsmål for å kunne bestå. Du har 50 minutters eksamenstid.

Hvis du ikke består eksamen, må du vente minst en uke før du kan avlegge ny eksamen. Du må ikke betale nytt jegerprøvegebyr, ved 1 gangs konting. For senere eksamener må du betale nytt gebyr på kr. 300.-

For påmelding eller spørsmål, kontakt :

Tore Semb

[email protected]

Jeg trenger adresse, mobilnummer, e-postadresse og fødselsnummer (11 sifre). Dere blir registrert i Jegerregistret, en del av Brønøysundregisteret. Jeg må ha fødselsnummer for å kunne melde dere opp til eksamen. 

Kursene i løpet av året blir med oppstart i uke 16 eller 17, ukene 33 og 34 (helg) og oppstart i uke 40 eller 41. Alle kurs blir annonsert på vår hjemmeside gjennom Aktivitetskalenderen. Det blir også lagt ut en påminnelse på Facebook.

Dersom det er for få påmeldte vil vi informere om dette til påmeldte og føre dem over på neste kurs om ønskelig. 

Betaling av kurs gjøres elektronisk på første kurskveld med kortterminal. 

 

 

 

Tilpass søket for aktivitet og kurs

Snarveier
Velg tidspunkt

Lillehammer JFF

Viser 1-0 av 0

Viser 1-0 av 0