Høstens aktiviteter

Tilbakeblikk på en aktiv høst for LJFF

Publisert: 02. november 2023 kl. 13.07

Sist oppdatert: 03. november 2023 kl. 22.20

Så snart sommerferien var over, ble alle 3 haglebanene våre fylt opp av skyttere (og jegere) som ville øke treffprosenten på banen, og være mer forberedt til jakta. 

Videre ble det også egen ungdoms-skyting og egen dame-skyting i høst. Takk til alle erfarne som stiller opp! Styret ønsker gjerne at flere erfarne bistår oss på aktiviteter, da det kan bli litt mye for de enkelte. Ta kontakt med oss om du kan bidra i 2024, både på baner og aktiviteter!

Første aktivitet var haglekurs på Flømyra 14. og 21. august. Vi kan bekrefte at alle deltagere økte sine treff betraktelig - og ikke minst: De forstod også hvorfor de ikke traff.

Det var kun såre skuldre og mørket som avsluttet dagene. Meget motiverte deltagere som kjente på både frustrasjon, men også mestring. Avsluttet det hele med en liten konkurranse - som ble meget jevn.

20230821_210113.jpg
Deltagere og instruktører på haglekurset

 

Så var det introjakt duer 22. august. Litt få påmeldte, men det ble noen skudd i lufta. Duer flyr fort, og de som bommet glemte nok å legge godt foran dua.
20230822_185354.jpg
Venter på duetrekket

 

20230826_120718.jpg
Hagledagen på Koråsen

 

Vårt samarbeide med Jakt & Friluft Gjøvik, medførte at vi sammen hadde egen hagledag på Korsåsen 26. august. Her kunne de som ikke ble skremt av litt regn prøve flere typer hagler. Forholdsvis bra oppmøte, og Jakt & Friluft fikk i stand flere avtaler. De hadde også med noe "lovlig" patroner som gikk unna. Som andre selgere i Norge har også de hatt utfordringer med blyforbudet på hagle patroner. Og de som har kjøpt, vet at prisen øker nesten for hver dag...
20230828_192910.jpg
Jegere og hund er klare

 

Introjakt ender 28. august. Også her litt få påmeldte. Regnværet Hans gjorde forholdene ekstra utfordrende ved Mjøsas bredder. Ei and var på skuddhold, men "noen trodde at noen" - så ingen løsnet skudd på denne. Fint med apporterende hund!
20231001_122103.jpg
Deltagere, hunder og instruktører

 

I samarbeid med Fåberg Vest hadde vi introjakt skogsfugl 1. oktober. Her var det godt med deltagere og flinke hunder. Flere så/hørte fugl, og det ble også en bom på ei rugde. Nydelig vær er ingen hindring når vi har kurs. Tror flere deltagere har nå begynt tanken om fuglehund? Selv om dette var i elgjakta, var det ingen problemer eller utfordringer rundt dette. Takk til Fåberg Vest!

Og ikke nok med mange aktiviteter. Vi har også arrangert 2 stevner i høst.

Først ute var vi med Opplands-cup 20. august. Dette er ett flott tilbud for de som vil prøve hvordan konkurranseskyting er. Samtidig møter også skytter opp fra distriktet som tar dette veldig seriøst. Denne blandingen av nivå er det som gjør Cuppen så fin for nybegynnere. Her er takhøyden lav, og humøret på topp. 

Cuppen har mange stevner i nærområdet i gjennom hele sesongen, og 6 av disse er tellende for sluttresultatet.

Siste skyting er den vi arrangerte.

Lillehammer Open.jpg
Moro på Leirduesti.

 

Vi gjennomførte Lillehammer Open og Regionsmesterskap, NJFF Oppland i lerduesti 03.09.23.

Regionsmesterskap er det samme som tidligere fylkesmesterskap. NJFF har valgt å beholde de gamle fylkesgrensene - og nå heter det region.

Arrangementet gikk veldig bra på tross av ruskete vær.

 

Vinner av både RM og Lillehammer Open ble Geir Alse Rønningen. Vi gratulerer

RM 2023.jpg
Beste skyttere RM Oppland

 

Og ikke minst har vi i 2024 gjennomfør 4 jegerprøvekurs for nesten 100 nye jegere, nærmere 100 hunder har fått aversjonsbevis og snart er vi medarrangør på jakthundutstillingen på Tretten (se egen sak).

Så er det dessverre slik noen (få) av våre planlagte aktiviteter i høst som har blitt avlyst- og dette går utover de som har meldt seg på. Styret beklager dette!

Vi er noe sårbare, da vi er noen få ressurspersoner av 500(!) medlemmer som arrangerer aktiviteter. Vi gjentar derfor oppfordringen til dere som kan litt til å melde dere på som veiledere - eller vakter på banene vår. Det er meget givende å lære opp nye!