Østmarka mesterskapet 2023

Østmarka har en ny haglekonge

Publisert: 24. juli 2023 kl. 19.56

Det begynner og bli noen dager siden, men Østmarka har tradisjonen tro gjennomført sitt årlige mesterskap i hagleskyting.

Premiering er kanskje ikke av det gjeveste slaget, men heder og ære kommer man ut med om man stikker av med seieren i det årlige mesterskapet.

4 deltagere stilte klar til standplass i årets mesterskap, hvor de alle skinte om kapp med sola. Deltagerne var Mathias Dokkan, Carl Peder Ramstad, Olav Steinsland og Jan "klevis" Kleverud. Dommer, Juri, sekretariat, anviser og eventuelle andre roller var det undertegnede som sto for.

De eldste er fortsatt eldst er ett utrykk som går igjen i mange jakt eller skyte arrangementer og andre arrangementer for øvrig. Noe annet ville vært unaturlig spør du meg, men dette ordtaket kommer vi tilbake til senere i artikkelen. Frykten for de oppmøtte var selvfølgelig att de to garvede skytterne Klevis og Olaf skulle "vaske gulvet" med de andre oppmøtte. Samtidig lå det ett umenneskelig press på Mathias, som hadde i oppgave og forsvare fjorårets tittel og som nå virkelig måtte vise at det ikke var helt uten grund at han ble mester i 2022 og Carl Peder kom litt som ett wild card, så her kunne hva som helst skje.

I de første rundene virket det som alle deltagerne hadde forstått hva som sto på spill og jeg vil si det var jevn, ujevn skyting. Men samtlige fikk samlet nervene utover konkurransen og det ble en spennende avslutning på skytingen, juryen begynte faktisk og frykte omskyting for og få kåret en vinner.

Så var det dette ordtaket, som jeg skrev i innledningen. De eldste er fortsatt eldst, riktig nok ble han fulgt til døra, men nervene tok overhånd for Mathias og Olaf vant til slutt med en treff mer enn vår regjerende mester. Tett etterfulgt av Klevis og Carl Peder. Så ja, også denne gangen var de eldst, og viste bedre kontroll på nervene enn den litt yngre garde og der ligger kanskje også litt betydningen av dette ordtaket.

Vi gratulerer Olaf Steinsland som vinner og nå regjerende mester i Østmarka mesterskapet, vi håper du også stiller neste år for og forsvare tittelen.

Takk også til de andre som deltok, vi håper selvfølgelig at dere også deltar i neste års mesterskap.