MENY hamburgermeny Close-menu button

Ett stille år

Corona årets påvirkninger

Det har vært ett vanskelig år, og det har vært litt stille.

Fra styrets side så har vi vært veldig stille fra slutten av september i 2020 og frem til nå i 2021. Vi har sagt lite om aktiviteter, vi har ikke hatt de vanlige arrangementene våre på forsommeren i 2021 og vi har publisert lite på hjemmesider og på facebook.

Årsaken er enkel, landet har vært rammet av en pandemi som traff oss alle veldig hardt. Økonomisk så er vi greit rustet, så det er ingen fare for at vi ikke skal greie og reise oss igjen, men det har vært vanskelig og gjøre noe som helst annet enn og ha ett styremøte innimellom og prøvd og forberede oss på en gjenåpning av landet.

Derfor har vi også vært veldig stille, det har vært vanskelig og arrangere noe som helst pga. restriksjoner. Dette har gått mest utover jegerprøvekursene våre, hvor det har vært så voldsomme restriksjoner så vi måtte til slutt gi opp i forsøket på og finne løsninger for og få gjennomført. Dette har heldigvis blitt litt lettere nå.

Vi hadde planer om jakt på Håøya tett oppunder jul, da ble restriksjonene i Oslo på sitt strengeste og vi fant ut at det var best og ikke gjennomføre dette. I verste fall kunne dette endt med at noen hadde havnet i karantene igjennom jul og det hadde vært kjedelig for alle.

Vi hadde planer om vinterjakt på rev i Kongsvinger, det ble også vanskelig siden det ble forbud mot hyttereiser enkelte steder, det ble forbud mot reise til andre fylker og kommuner og det var forbud mot å være samlet over ett vist antall med mindre man kunne holde 1 meter. Igjen syntes vi det var uforsvarlig og gjennomføre noe som helst.

Fiskeutvalget som vi relanserte i 2020 fikk også vanskeligheter. Planen var og kunne rekonstruere fiskemiljøet i ØJFF, og vi var på god gli. Men pandemien traff og det ble helsvart på dette området også.

Som forening så føler vi at vi har ett vist ansvar for og ikke forårsake smitteutbrudd. Vi har tross alt rundt 300 medlemmer og vi fant det ikke forsvarlig og forsøke og gjennomføre noe, selv om vi kanskje skulle greid og snike oss utenom alle restriksjoner. Vi har istedenfor valgt og sitte stille i båten i håp om at pandemien skulle roe seg ned så vi kan få dratt på tur igjen, for det er jo turene vi alle elsker i foreningen. Samtidig var vi spente på hvordan høsten ville bli og om dette ville roe seg ned tidsnok til og kunne gjennomføre en grei sesong i 2021.

Men nå er det lysere tider i horisonten. Samfunnet har begynt og åpne igjen, diverse arrangementer kan nå ha mange deltagere og flere aktiviteter tillater nå nærkontakt, selv for de over 20 år. I tillegg har njff valgt og fornye sine nettsider så sammen med nye nettsider så satser vi hardt i 2021 og håper på at vi igjen skal ha ett bredt tilbud under jakt, fiske og jegerprøver. Aktivitets kalenderen vår er nå oppdatert, om det er noe du snuser på og synes virker interessant så nøl ikke med og ta kontakt. Alle våre arrangementer er veldig populære så det nytter ikke og sitte på gjerde og se hva som skjer, for da er turen allerede fullbooket. Så ta kontakt og meld deg på i dag, 2021 blir ett kjempe år for foreningen hvor vi igjen skal kunne gjennomføre arrangementer.