MENY hamburgermeny Close-menu button

Småviltjakta så langt

Østmarka JFF har mer småviltjakt i år, men vi har nå ett kort opphold pga. elgjakt i området.

Vi har hatt to helger i Kongsvinger så langt, vi skulle hatt en jakthelg for jenter også, men den måtte vi utsette pga. sykdom. Så det kommer med andre ord mer småviltjakt utover,  men vi syntes det var på tide at vi fikk sagt litt om hvordan jakta har gått så langt.

Det ser bra ut i Speismark i år, vi har kommet over mye fugl, og mesteparten av det vi ser er tiur. Så det ser ut som bestanden har blitt litt større i Kongsvinger igjen, og det liker vi.

Bilde er fra den første turen, og med litt stang inn så kunne det vært to tiurer i sekken den helgen. Men de fikk en med seg i sekken. Det ble gått opp mye fugl denne helgen og det var mest tiur. I tillegg ble det sett en del røy i området. Så om røya overlever og det ikke blir tatt ut for mye tiur så burde bestanden voksen bra i området nå, for det blir også tatt ut en del eggjegere ila. sesongen. Det ligger med andre ord til rette for at vi skal kunne se en god utvikling på fuglebestanden i området i fremtiden.

2021-09-13 11.58.21.jpg

Vi gratulerer vår turleder John, som etter forholdsvis kort tid i tjenesten har greid og felle sin første tiur. John er en ivrig jeger, og det er vell noe av årsaken til at han har greid og felle sin første tiur. For det er mange av oss som må gå i mange år uten og være så heldig.

Helg 2 så var det litt mer trått, det har selvfølgelig blitt observert mye vilt også denne helgen, men av skuddmuligheter så var det mer vanskelig. Det ble sett og hørt fugl, men ingen som kom inn på skuddhold. Vi hadde en mulighet til og ta en Hare på Søndagen, men turleder hadde sovet litt i timen med og si ifra om at vi kan ta hare også. Så innen det hadde blitt avklart så hadde haren kommet seg unna.

Uansett så har vi hatt 2 flotte turer med godt selskap og deltagerne er som vanlig fornøyd. neste på agendaen er elgjakt og harvefiske, meld dere på det. Videre så skal vi få gjennomført 2 foreningsturer til i Kongsvinger i år, og det er mulig og spørre oss om enda flere turer så skal vi se hva vi greier og få til. Har du lyst til og jakte mer så ta kontakt med oss.