MENY hamburgermeny Close-menu button

Skyting

Foreningen benytter seg for det meste av løvenskioldbanen.

På løvenskioldbanen har vi og alle medlemmer av ØJFF gunstig pris på klippekort a 10 serier ved fremvisning av medlemskort i ØJFF.

Prisen ser du under fordeler på forsiden.

Kurs i Hagleskyting:

Østmarka JFF har flere dyktige hagleinstruktører. Vi arrangerer hvert år kurs i hagle skyting på Løvenskiold lerduebane. Kurset er gratis for medlemmer og holdes i utgangspunktet på våren. Men vi setter gjerne opp flere kurs om vi har mange som kontakter oss og ønsker ett kurs. Så om du ikke har fått med deg kurset, så ta kontakt med oss også undersøker vi mulighetene for og sette opp ett ekstra kurs.

Klubbmesterskap i lerduesti

I juni hvert år avholdes vårt klubbmesterskap på Løvenskioldbanen. Dette er en uhøytidlig konkuranse hvor det er fokus på det sosiale, så vi fyrer opp grillene under konkuransen. Pga. pandemien som har gått nå i over 1 år så vil ikke mesterskapet i 2021 bli gjennomført.

logo løvenskild.png

 

2019-05-29 07.51.41-1.jpg

Hva må jeg tenke på når jeg anskaffer våpen?

For uten at du må ha en godkjent våpensøknad før du anskaffer våpen så er det flere ting man også må vurdere.

Er du usikker på hva du skal se etter? da kan du lese litt her på hva vi i Østmarka mener er viktig og tenke på når du skal anskaffe våpen.

Høres det fristene ut med ett kurs i hagle skyting? ta kontakt med oss ved og trykke på logoen så ordner vi med ditt medlemskap.

logo_ostmarka_njff.png

 

For og bli en god hagleskytter så er det flere ting som er viktig, men først og fremst er det som alt annet, øving, øving og øving. For og lære skyteteknikk så vil vi anbefale deg og ta ett kurs. Et kurs kan du enten få gratis som medlem av ØJFF de dagene i året vi driver med det, eller kontakte løvenskiold banen og få en privat time med instruksjon.

Før du kommer så langt så er mange ute og kjøper seg våpen og da er det ett par punkter som er VELDIG viktig.

  • Finn ut hvilket øye som er dominant.

Årsaken er at om du har venstre dominante øyne så må du vurdere om du kan få til og skyte så kaldt links. Det vil si at du setter haglen i venstre skulder istedenfor høyre. Grunnen til dette er at da vil du lettere kunne holde begge øyne åpne mens du skyter, noe som økter ditt synsfelt under skytingen. Men om dette kjennes veldig rart ut når du prøver hagle så er det ikke noe problem og skyte med haglen i høyre skulder, men man må myse med ett øye eller lukke det helt for og lettere kunne fokusere på riktig øye.

  • Hvordan vet jeg at kolben passer?

Tilpasning av kolbe er det neste som er veldig viktig. Passer ikke den så vil du aldri greie og montere haglen riktig og du vil få færre treff på både leirduer og vilt. Dette er noe de fleste forhandlere vet hvordan man gjør, men innimellom treffer man en som selger på pris og ikke at våpnet faktisk passer til deg. Kolben har også noe som vi kaller for cast, dette er vridningen på kolben. Vridningen skal være slik at ditt "sikteøye" skal ligge rett på skinnen som man sikter etter med hagle. For og finne høyden så må du klemme kinnet godt ned på kolben. Da skal kolben være så høy at du akkurat skal kunne se en femmer ligende flatt på tuppen av skinna.

Ble det vanskelig? det viktigste er uansett å være litt kritisk når man kjøper våpen. Du må forlange og få prøve flere kolber til samme våpen så du er sikker på att ditt våpen passer til deg, da vil også skyteopplevelsen bli bedre.

På alle våre kurs så har vi tilpassning av våpen, våre instruktører ser da om våpnet passer til deg og gjør små tilpasninger om dette trengs. Men du må forvente at du bommer en del om du har skutt lenge med ett våpen som ikke er tilpasset deg. For det tar litt tid og rette seg inn igjen etter dette.

Lykke til

For å bli en god rifleskytter er det flere ting du må tenke på, også ved innkjøp av våpen. Uansett så hjelper det ikke hva du kjøper om du ikke øver, øver og øver litt til.

Her er ett par ting du burde tenke på når du kjøper rifle.

  • Hvilket kaliber skal jeg velge?

Rifler kommer i mange forskjellige kaliber. Selgerne har oversikt over hvilket kaliber som einer seg best til ditt bruk, men du må tenke på hva du skal jakte på. Skal du bare jakte en type vilt? eller finnes det en mulighet for at du skal jakte flere typer? Dette er med på og avgjøre hvilket kaliber som passer best for deg. Snakk med din våpenforhandler om hva som vil passe deg best.

  • Hva slags våpen skal jeg velge?

Her finnes det mye du kan velge i, men her går det mye på personlige preferanser. skal du ha med eller uten magasin? hvordan skal grepet være? lyddemper eller ikke? altså alternativene er så mange så det skulle ikke forundre meg om noen har skrevet en hel bok om emne. Uansett, vårt råd er at du snakker med flere forhandlere og ser på flere våpen med forskjellige grep, med og uten magasin, syntetisk stokk eller tre stokk osv. og finner det våpenet du liker best.

  • Hvilken optikk skal jeg velge?

Igjen så finnes det utrolig mye på markedet. Men vårt råd vil være og sette mer penger, eller i hvert fall like mye penger i optikk som i selve våpenet. For når det kommer til optikk så har faktisk pris noe og si. Videre så må man tenke på hva man skal jakte på. Skal du på reinsdyr jakt vil du ofte trenge optikk som har bedre "zoom" enn det man for eks. har på rådyr. Dette fordi avstandene på reinsdyr kan bli litt lenger enn på rådyr. Så får man optikk som har opplyst retikkel. Om du nå sitter og funderer på hva ett retikkel er så er det veldig enkelt strekene, prikken eller sirklene inni din optikk, kort sakt det du ser når du ser inn i sikte. Med opplyst retikkel vil du ha ett rødt, grønt eller blått punkt midt i din kikkert som du sikter etter. Igjen snakk med din våpenforhandler om hva de tror vil passe deg best og forlang og få se på flere typer optikk for og se hva du liker best.

Lykke til.