Hvordan vomme ut og flå et hjortevilt? Her får du lære grunnleggende slakte og flåteknikk. Vi legger vekt på at deltageren selv skal få prøve seg og gjøre mest mulig selv. "Hands on" læring. Teknikk og god hygiene står i høysete.
-------
Kurset tar for seg slakt og partering i praksis med mulighet for å føre kniven selv under kyndig veiledning. Krav til god hygiene, kjøttkvalitet og lagring av kjøtt blir også gått nøye igjennom. Riktig utført partering er også en sentral del av samlingen.
Kurset ledes av kyndige instruktører med fagbrev og lang erfaring,
Vi vil arbeide med emner fra gris/sau gjennom hele prosessen. I tillegg kan det være at vi får tilgang til noe fallvilt som vi i så fall også vil få anledning til å øve oss på.
Kurset gjennomføres på Nordre Pjåka Gård. Adressen er Stubdalsveien 84, 3513 Hønefoss
Du tar med eget sett med kniver og det du normalt vil benytte ved partering og slakting av hjortevilt.
.