Blir det aldri tomt?

Etter første runde sammen med Birger fra Miljøstiftelsen elv og hav som læremester, var vi kommet til at vi må teste oss på egenhånd.

Publisert: 02. mai 2022 kl. 14.00

SMS fra Posten om at pakken fra Rovpartner var ankommet tikket inn på telefonen. Det var den reparerte motoren til kloa som røk på første turen som kom i retur. 

Jeg videresendte den til Geir å vi enes om å dra ut lørdag morgen. Dette tross båten til Geir ligger på land, med vi har jo diamanten som har vært med på mange ting tidligere. For de som ikke vet er diamanten kallenavnet på min gamle Silver Viking fra 80 tallet. 

Vi dro ut med Geir, meg og ROVen. Klare for mer øving. Valgte å fortsette på samme plass som første gang. 

Det er ikke store området, men vi antok det lå mer igjen der. Sist gang hentet vi opp 12 teiner. 

Som tenkt, tok ikke lange tiden før vi kom på utstyr. Det gikk lett å sette kloa i den bokstavelig talt. Å opp kom to teiner av den lette billige varianten. 

Team ROV i Borge jeger og fiskerforening er ganske samstemte å kjører litt og trekker litt annen hver gang. Værgudene var med oss å vi holdt på en stund. En av de tingene som er litt utfordring med er når man finner et tau på bunn. Vi fikk tak i det å hadde det nesten oppe, da skulle jeg bare flytte litt på kontrollen å kom bort i knappen til kloa å åpna den. Da kom det noen fagutrykk som ikke egner seg på trykk. Var vanskelig å finne den igjen også.

ROV2.jpeg
Tauet som fikk leve på bunnen

Tokten gikk videre, vi kom over ganske mye utstyr etter hvert. 

Totalt tok vi opp denne gang 12 teiner, et garn samt to doble torskeruser.

ROV3.jpeg
Resultatet

Vi sier oss veldig fornøyd med å få det opp. Det er til ettertanke at vi nå fra en liten plass har tatt opp 24 teiner, to doble torskeruser og et garn til sammen.