MENY hamburgermeny Close-menu button

Hund

Jakt med hund har lange tradisjoner i Norge. Innenfor jakthundene er det mange forskjellige grupper og innen disse gruppene er de ulike rasene avlet frem med hver sine særegne kvaliteter som gjør disse til gode jakthunder.

Eidsberg jeger og fisk avholder flere ulike typer kurs og samlinger for deg med jakthund. Vi har flere instruktører og våre kurs/aktiviteter vil du finne i vår aktivitetskalender og på våre Facebook sider.

På Bråtan har vi satt opp en hundehegn som brukes til kurs, aktiviteter og samlinger med hund. Denne kan bookes for bruk og henvendelser gjøres pr. sms til Kjetil Sørby på tlf: 941 33 550 

Les mer om booking og bruk av vårt hundehegn her.

Opplæring av ettersøkshund og fører:

Eidsberg JFF holder årlig grunnkurs i ettersøk for de som senere ønsker å gå opp til godkjenningsprøve for ettersøksekvipasjer.
 

EidsbergJFF_Ettersøk.jpg

Kurset inneholder en teoretisk del med opplæring i sporarbeid og praktisk ettersøk, og en praktisk del med trening på kunstig utlagt blodspor. Kurset gir deltagerne innføring i det å legge et kunstig blodspor, og opplæring i å lese egen hund ved sporarbeid. Samt en gjennomgang av hvordan foreta en undersøkelse av et skadested/skuddplass.

Foreningen har mange godkjente og dyktige instruktører i ettersøksfaget.
Info om nye kurs legges inn som nyheter her og i vår aktivitetskalender.
Alle som jakter elg, hjort eller rådyr må ha tilgang på godkjent ettersøkshund.

Trening og dressur av jakthund:

Eidsberg JFF holder årlig kurs i grunndressur for hund og eier.
 

EidsbergJFF_Dressur.jpg

Kurset gir deltager en innføring i metoder for innlæring av øvelser som: sitt, innkalling og lineføring. Kurset er bygget opp på NJFF sine verdier og gir en god innsikt i hverdagslydiget som kan kobles på jaktdressur. Videre vil kursdeltagere få en god insikt i samspill med hunden, lederskap, kontak og annen informasjon som er viktig for at dere skal lykkes

Info om nye kurs legges inn som nyheter her og i vår aktivitetskalender.

Foreningen har mange godkjente og dyktige instruktører i dressur.

 

Aversjonsdressur:

Eidsberg JFF dresserer årlig mange hunder av ulike raser (ikke polare raser) fra å jage sau.
Info om nye kurs legges inn som nyheter og i vår aktivitetskalender.
 

EidsbergJFF_HUndedressur.png

Foreningen har mange godkjente og dyktige instruktører i ettersøk.