Hund

Jakt med hund har lange tradisjoner i Norge. Innenfor jakthundene er det mange forskjellige grupper og innen disse gruppene er de ulike rasene avlet frem med hver sine særegne kvaliteter som gjør disse til gode jakthunder.

Hegnene er lokalisert til Furukollveien, 1860 Trøgstad og det finns felles parkering ved Hegn 2. Veibeskrivelse parkering Hegn

Inngangen til det lille hegnet ligger litt lenger mot Furukollen/Havnås og er godt synlig fra veien. 

Området som er avsatt til hundehegn er på ca. 60 mål, der har vi nå to hegn, ett lite hegn på ca. 20 mål med ett gjerde på 120 cm. Dette hegnet er beregnet kun for TJFF sine medlemmer, og er ett godt egnet hegn for valper som skal bli skogsvante og mindre hunder som ikke klarer å hoppe ut.

I tillegg har vi et større hegn med gjerdehøyde 180 cm som er godt egnet for alle hunderaser og med ett areal på ca. 40 mål. Dette er ett hegn hvor det er muligheter for å utfolde seg. Hegnene ligger på hver sin side av Furukollveien.

Bilde Hegn..jpg

I begge hegnene har vi satt opp gapahuker som beskytter mot vær og vind, så her finnes det muligheter selv i typisk norskt vær.

Hegnene representerer en mulighet for hundeeiere til å trene sine hunder, men er ikke tiltenkt en rolle som hundepark så her er det kun mulighet for en hundeeier om gangen.  

Kommunen stilte som krav for tildeling av midler til hegnet at vi åpnet hegnet for alle, ikke bare for medlemmer.

Hegn 2 er derfor åpent for brukere som ikke er medlem i foreningen. Mandag er satt av til booking for de som ikke er medlem.

Vi håper dette vil bli mye brukt i tiden som kommer.
Styret i TJFF

Link og beskrivelse for bruk av bookingside.  

https://trogtadhundehegn.makeplans.no/

 1. Klikk deg inn på linken
 2. Velg ønsket alternativ i menyen (leie hundehegn 60 min, leie av hundehegn 120 min eller leie dagsarrangement)
 3. Velg deretter hegn etter medlemsstatus
 4. Velg ønsket dag/tid i hegn
 5. Fyll inn personalia, og trykk bekreft reservasjon
 6. Ved første gangs booking får du en mail der du må bekrefte reservasjonen. Bookingen er ikke gyldig dersom du ikke bekrefter mailen.
 7. Når bookingen er bekreftet får du en mail som bekrefter hvilket hegn og tidspunkt du har booket. I denne mailen ligger også reglement for bruk av hegnet.
 8. Dersom du må kansellere en booking:
  Klikk deg inn på linken
  Se om du er innlogget, det vil da stå innlogget som: ditt navn øverst til høyre på siden.
  Dersom du ikke er innlogget, trykk på Din Side øverst til høyre på siden. Legg inn din mailadresse så vil du få en mail med link til din side.Her vil du finne oversikt over dine bookinger. Klikk på bookingen du vil kansellere, deretter kanseller.

Ved å booke tid i hegnet samtykker du samtidig i at du har lest og forstått disse reglene og vilkår som gjelder i hegnet.

 

 • Trøgstad Jff står på ingen måte ansvarlig for eventuelle skader som kan bli påført din hund under opphold i hegnet. Hegnet består av naturlig vegetasjon og fauna, så det finns alltid muligheter for at din hund kan bli skadet om du slipper den løs

 

 • Hegnet har jevnlig tilsyn, men det kan av forskjellig grunner være skader på hegnet vi ikke vet om. Trær kan for eksempel blåse ned over gjerdet, vilt kan komme seg inn i hegnet osv. Det er derfor ett krav til følgende ved bruk av hegnet:
 • FØR hund slippes, skal det gås en runde rundt hegnet med hunden i bånd. Hund skal ikke slippes dersom det oppdages vilt i hegnet. Dersom så er tilfelle skal alle porter åpnes, viltvakta i kommunen varsles på tlf 41445933, og man skal trekke rolig vekk fra hegnet uten å unødig stresse viltet som befinner seg der.

 

 • Det finns både flått og huggorm i området og dette er ikke noe vi får kontrollert, men vær obs på at det kan forekomme. Tjff er ikke ansvarlig om det oppstår skader på grunn av slike ting.

 

 • Det er en sterk anbefaling fra vår side at alle hunder som slippes i hegnet slippes med peilehalsbånd. Hegnet ligger i naturen og det kan være skjulte muligheter for en hund til å slippe løs. Grevling kan for eksempel grave seg under gjerdet om natta og lage en åpning hvor hunden kan komme seg ut. Dette skal man i utgangspunktet kunne fange opp når man går runden med hunden i bånd, men dersom uhellet allikevel er ute, er peiler en veldig grei forsikring.

 

 • Dersom hunden din gjør fra seg på området eller utenfor gjerdet, SKAL avføringen plukkes opp, legges i pose og kastes i en av søppelkassene som finns i hegnet.

 

 • Hunden skal koples FØR utgått tid og hegnet forlates på det klokkeslett angitt i bookingen. Det kan være andre som har booket etter deg.

 

 • Av smittehensyn skal det kun slippes hunder fra samme husstand samtidig i hegnet. Unntaket er ved organisert aktivitet som for eksempel dressurkurs.

 

 • Dersom hund kommer seg ut eller mistes på vei inn eller ut av hegnet, er ikke TJFF ansvarlig for dette. Det er kun ditt eget ansvar å fange inn en rømt hund.

 

 • Dersom det oppdages mangler i hegnet, må dette varsles TJFF via facebook eller per telefon til leder i hundegruppa. Kjetil Risbråthe 

 

 • Det er kun lov å booke 1 time per dag.

 

 • For innbyggere i Indre Østfold kommune som ikke er medlemmer i Trøgstad JFF, er det kun mandag som er tilgjengelige for booking.

 

 • For medlemmer i TJFF er ikke mandager tilgjengelig for booking.

 

 • Hegnet vil være mulig å booke fra klokken 0800-2000 de dagene det er tilgjengelig for booking.

 

 • Det finnes gapahuker med bålplasser i hegnet, disse skal være ryddet og bål skal slukkes før hegnet forlates.

 

 • Hundeeiere som ikke følger reglene for bruk av hegnet, kan utestenges fra videre bruk av hegnet.

Vi arrangerer blodsporkurs hver vår. 

Alle som jakter elg, hjort eller rådyr må ha tilgang på godkjent ettersøkshund.

Ta kontakt med Anne Beathe Vollaug Lier på tlf 930 70 081 for informasjon og påmelding.

Pris for medlemmer i Trøgstad JFF1 500,-
Pris for de som ikke er medlem i Trøgstad JFF1 750,-
Pris for ledsager400,-
241728095_673977923585740_5189572899093730810_n.jpg