Ungdomscampen for i år ble kjempevellykket

Helgen 18-20 august arrangerte NJFF Rogaland sammen med Karmøy JFNF årets barne- og ungdomsleir ved det flotte skyteanlegget til foreningen som ligger strategisk plassert midt i Karmøyheiene. Her er det jakt og fiskemuligheter på alle kanter, et eldorado for unge til å bli kjent med jakt og fiske.

Publisert: 23. august 2023 kl. 14.21

Her kommer en fin beskrivelse fra Campsjefen sjøl, Per Magne, som sammen med familien, pluss en rekke tillitsvalgte og frivillige fra Karmøy JFNF gjorde helgen til en uforglemmelig opplevelse for ungdommer fra store deler av fylket:

"Det ble en super helg med utrolig flotte ungdommer, som ankom mellom 16.30 og 19.30 på fredagen. Vi brukte litt tid til å bli kjent med hverandre, deretter gikk turen inn for et kjapt opprop av alle deltakerne, og en liten introduksjon av oss ledere som ville være sammen med dem hele helgen. Så ble det en liten matbit (taco) før det gikk videre opp i andre etasje i klubbhuset for foredrag.

Vi hadde besøk av Christoffer Pedersen som fortalte om sitt liv med friluftsliv, og hans mål som etter hvert var å fullføre Femundsløpet. Dette var tydeligvis noe som fenget alle, voksne og ungdom. De satt som klistret i 70 min og foredraget ble avsluttet med trampeklapp fra hele salen.

IMG_0418.HEIC
Slike skildringer kan ikke sammenliknes med skolebenken😁💥

Lørdagen ble en travel utedag, med mye aktiviteter som stod i kø, det var fisking etter aure, skyting- både hagle og rifle ble testet ut. Ikke minst var det hos flere knyttet spenning til rådyrjakta, denne var det flere som gledet seg til og flere ønsket å bytte aktivitet for å bli med. Vi rullerte i 3 grupper. Dette gikk gjennom hele helgen, alt gikk som en drøm, foruten fangsten som ikke var på lag denne helgen, men vi forklarte at det er dette som er jakt og fiske.

IMG_0496.JPG
kommer det dyr?

Men den store vinner gjennom hele helgen var skytinga, dette var så populært at det ble et stort plaster på såret etter at jakt og fiskefangsten var litt laber.

IMG_0464.JPG
Dyktige instruktører jobbet litt ekstra for å skape skyteglede og kanskje rekruttere nye jegere til foreningen😉sikkerhet og øvelse før man får trykke på avtrekkeren.

Vi fortsatte søndagen på samme vis, med en siste rullering av gruppene. Alle fikk prøve seg på det de hadde lyst til.

IMG_0466.JPG
Sikre kilder forteller om et par stoore skytetalenter som overrasket de mest garvede instruktørene i foreningen med sine ferdigheter. 👍

Vi avsluttet med pølse grilling på bålpanne og et lite sammendrag av helgen, hvor vi snakket sammen med ungdommene, om erfaringene de hadde fått, hvordan de hadde hatt det. Dette var moro å høre på, her var det bare positive tilbakemeldinger😊

IMG_0478 2.JPG
Pølser og marsmallows fungerer😊

Men så kom det kjedelige, nemlig hjemreise, kontakter ble utvekslet mellom hverandre. Vi erfarte at her ble det knyttet flere nye vennskap i løpet av helgen. (MAGISK å være vitne til) Det ble takket for nå, og velkommen tilbake neste år. Vi har allerede mottatt melding fra flere som ønsker å komme tilbake.

Vi ledere satte oss tilbake og lyttet til Sigvart Dagsland og sangen «De umulige» og nøyt litt stillhet 😊 Takk for oss, Per Magne, Sissel, Kjetil.

Takk til Kiwi Skudenes, Sissel`s Hår design, Monter Karmøy for gaver og ved til bålpannen.! "

NJFF Rogaland ønsker å takke regionlagets barne og ungdomsleder Per Magne, og Karmøy jeger- fisker og naturvernforening, som stilte sitt lokale og område til disposisjon. Samt alle de andre frivillige som stilte opp og hjalp til med å få dette til å bli en knall opplevelse for alle ungdommene.

Her er litt flere bilder💥

IMG_0469.JPG
IMG_0503.JPG
jentene var med på jakt😊
IMG_0504.JPG
Ser vi dyr?
IMG_0420.HEIC
IMG_0450.JPG
De ete godt i den alderen!
IMG_0455.JPG
Noen påstår at de sov godt😁
IMG_0456.JPG
Klar for avgang! 💥