Ny teknologi

Publisert: 07. oktober 2021 kl. 22.39

Vi i Eigersund JFF har bestemt oss for å samle inn penger til å ta i bruk ny teknologi.
Kanskje du tenker "og hva så" Nå er det sånn at hver vår, når bøndene starter på første slåtten så er det i samme tidsrom som rådyrene føder rådyrkje. I Egersund/Dalana så velger rådyrene ofte å holde seg i utkanten eller inne på engene. Det er og akkurat de engene som bøndene skal i gang med å høste. Så her går det mange rådyr kje i slåmaskinen hvert vår. Vi har ikke statistikk i fra vårt område, en svensk undersøkelse visert til at i liknende områder så går 30-40% av rådyrkje i slåmaskinene som oppholder seg i og rund enger.  

Som dere vet så er vi i Eigersund JFF opptatte av dyrevelferd og ser muligheter å gjøre noe med det unødvendige frafallet av rådyrkje i våre kommuner. Så kan vi og nevne at kadaveret blir pakket inn i lag med gress og lager ugunstig bakterie flora i rundballen som igjen kan gjøre kuene syke.  

 

EEDvnlrRMx6vc2AMwDhEyQh6IA9MnZkESjHpR05y85Fg.jpg

Vi i EJFF har ikke funnet opp denne iden selv men ser at andre foreninger rundt om i landet har begynt å ta i bruk droner til redusere frafallet. Det siste årene har teknologien rast fram og disse dronene bruker termisk kamera til å finne rådyrkje på engene morgenen føre slåtten er i gang. 
Derfor er vi på jakt etter sponsorer som ønsker å hjelp oss i Eigersund JFF å skaffe oss drone. Nå til våren er vi klare med 3 drone piloter som stiller på dugnad for foreningen. 


Litt teknisk info om dronen vår:
dji mavic 2 enterprise advanced
flytid ca 20-25min
Spotlight
Beacon
3 baterier
bil-lader
koffert for alt utstyret

Bilder i fra dronen:
https://www.youtube.com/watch?v=GuOip_yMJ64

Hvis du eller din bedrift ønsker å hjelp oss på vei ta kontakt med:
Roger Lagård tel: 41410808
Bjørn Thore Hetland tel: 91179061