MENY hamburgermeny Close-menu button
Rypejakt i Grautheller

Stående fuglehunder

Eigersund jeger- og fiskerforening har en ivrig gjeng som driver med stående fuglehund. Vi har en egen fuglehundkomité som ligger under Jakthundutvalget. Vi ønsker å legge til rette for fuglehunder og har flere aktiviteter i løpet av et år.

​​​​​​Den største begivenheten er Eigersundsprøven skog​​ som vi er meget stolte av og som faktisk er en av de største skogsprøvene i landet. Vi har en egen p​​røvekomite som tar seg av alt det praktiske rundt de​​nne prøven og alle som er involvert her gjør en kjempejobb. 

Utover det har vi treningssamlinger, Klubbmesterskap i felt, Klubbmesterskap apport og utstillingstrening. Tidspunkt annonseres fortløpende i Aktivitetskalenderen.

I løpet av året har vi også et par sosiale samlinger der vi pr​øver å få inn dyktige foredragsholdere som tar for seg det å eie og trene stående fuglehunder​ (link til Wikipedia). 

Er du fuglehundeier ønsker vi å ha deg med på laget og håper du vil bli medlem​ av Eigersund jeger- og fiskerforening. Vi er alle forskjellige og har ulike ambisjoner med vårt hundehold, men alle er velkomne i miljøet uansett. Noen driver med jaktprøver på forholdsvis høyt nivå, mens andre liker å kun gå på jakt og synes det er det kjekkeste.

Eigersund JFF tilbyr en rekke jakterrenger som kan brukes til rugdejakt eller trening med fuglehund. Sjekk om løs hund er tillatt i terrenget før du kjøper jaktkort. Alle terrengene (også de hvor løs hund ikke er tillatt) finner du her på inatur.no

Besøk oss gjerne på Facebook som oppdateres fortløpende når noe skjer.

Nyheter

Klubbmester apport 2021:

Da har vi utført EJFF KM i apport. 7 hunder stilte til start. 4 UK hunder og 3 AK hunder

Konkurransen ble holdt på Øgrei. Det ble konkurrert i apport land og vann. Land apport ble avholdt i et krevende terreng med lite vind. 2 fugler ble lagt ut i AK og 1 fugl i UK. I vannapport i AK ble det skutt først så kastet fugl på vannet. Hund skal sitte til fører gir signal for apport. I UK er det ikke skudd.

Dommer AK var Jørn Gunnar Bowitz. Dommer UK var Therese Bowitz Havsø. Takk for god dømming. Takk til Hr. & Fru Nielsen for planlegging og gjennomføring

Vinner AK og klubbmester ble Pointmann’s Granitt. Therese B Havsø. 2. Bokkedal’n QM B -Zorro. Hr & Fru Nielsen. 3. Pointmann’s Fjeld. Therese B Havsø

Vinner UK og klubbmester ble Hunting Diamonds Ipa May Kristin Skarberg. 2. Pointmann’s Hailey J.G Bowitz. 3. Pointmann’s Hekkan. J.G Bowitz. 4. Hunting Diamonds Nero. Jarle Kalberg

Det var også muligt å ta apport bevis. Dommer var Jørn Gunnar Bowitz. 5 hunder prøvde seg. 2 hunder klarte oppgaven og fikk beviset.

Klubbmester apport 2021 - AK
Klubbmester apport 2021 - AK

 

Klubbmester apport 2021 - UK
Klubbmester apport 2021 - UK

 

Her er et lite utvalg av videoer filmet av klubbens egne medlemmer.

Apporttrening:

Trening på rugde:

 

Et utvalg av jakt- og treningsbilder tatt av medlemmenes stående fuglehunder

Rypejakt i Sirdal
Rypejakt i Valevatn

 

Rypejakt i Kvinesdal
Rypejakt i Kvinesdal

 

Skogsfugljakt i Sverige
Skogsfugljakt i Sverige

 

Engelsksetter: 

Gordonsetter: 

Irsksetter: 

Pointer: