Sylvelin Andersen med Ostirana's Diamond etter vellykket sporing. Bak står sporlegger Jonas Alvestad.

Eigersundsprøven blodspor 2022

Eigersundsprøven blodspor ble avholdt 01.05.2022

Publisert 05. mai 2022 kl. 22.35

Søndag 01.05.2022 avholdt vi årets Eigersundsprøven blodspor - en ordinær blodsporprøve. Denne inngår som dag nr. to i Rogalandsmesterskapet i samarbeid med Vestlandets Harehundklubb (VHK). Se hjemmesiden til VHK for info og resultater fra dag 1.

Standkvarteret var på Apeland i år. Der var det overnattingsmulihgeter for tilreisende og nokså sentral beliggenhet i forhold til prøveterrengene. I kiosken hadde Silje og Tonje full kontroll på mat og drikke.

I år var det rekordstor deltakelse på prøven vår. Hele 26 påmeldte ekvipasjer på søndagen, jevnt fordelt på AK og EK. Så mange som 15 ekvipasjer av de 24 startende ble premiert.

På lørdag ettermiddag var det 14 sporlegger i aksjon for å legge konkurransespor. AK sporene er 600 meter, mens EK sporene er 1000 meter. Det ble faktisk lagt 2,2 mil med blodspor denne dagen, så sporleggerne har hatt det travelt. På søndag morgen var de på plass igjen og gikk prøvene sammen med dommerne som kjentmenn.

Det var 8 dommere i sving på prøvedagen. Været var upåklagelig og hele 15 av de 24 startende ekvipasjene oppnådde premiering.

Når det gjelder premier var det hundeforprodusenten Dogmans Pride som var hovedsponsor, sammen med Dalane Dyreklinikk, Kennel Hunting Diamonds og Sporty Egersund AS.

Fra Sporty Egersund fikk vi blant annet en flott kvalitetssovepose (verdi 2.500,-) som ble loddet ut til de ekvipasjene som stilte på søndagen. Den heldige vinneren ble Bente Larsen.

De endelige resultatene ble som følger:

 

AK1: Eva Tjønn med Fak's Delux

AK2: Helga-Mari Tessem med Dream Track Black Treasure

AK3: Arnt Inge Fundingsland med Hjortefinnerens Bella.

 

EK1: Stig Fladen med Kalexas Loch Ciaran

EK2: Sylvelin Andersen med Ostiranas's Diamond

EK3: Malin H. Berntsen med Carnelian's Josefine

 

Rogalansmester i AK ble Helga-Mari Tessem med Dream Track Black Tresure

Rogalandsmester i EK ble Sylvelin Andersen med Ostirana's Diamond.

 

Vi gratulerer så mye med alle de fine resultatene!

Tusen takk til dommere, sporleggere, dugnadsjeng sponorer og grunneiere som har stilt terreng tilgjengelig for oss!