Jegerprøven

Karmøy JFNF arrangerer hvert år jegerprøvekurs. Kursene blir normalt avviklet tidlig på året hvert år. Informasjon om kurs legges ut på vår hjemmeside i nyhetssaker og på vår Facebook-gruppe. Påmelding gjøres i aktivitetskalenderen på hjemmesiden.

​Dette er jegerprøven

Jegerprøven ble innført som obligatorisk i 1986. Bakgrunnen for prøven, er at de som jakter vilt i Norge skal ha en god kunnskap og riktige holdninger under jaktutøvelse. 

Fra og med det året du fyller 14 år kan du ta jegerprøven. Du kan likevel delta på opplæringsjakt for småvilt det året du fyller 14 og 15 år, uten jegerprøven. For all annen jakt, uansett alder, må du ha jegerprøven. Enkelt og greit.

Påmelding

På vår aktivitetskalender (se nederst) legger vi ut muligheter for påmelding. Om det er ledige kurs kan du melde deg på det kurset som passer deg.

 

Om eksamen

For å ta eksamen må du ha gjennomført obligatorisk jegerprøvekurs, registrert​ deg som jegerprøvekandidat og ha betalt jegerprøvegebyret på 300 kr som gjøres på «Min Side». Det er vanligvis kursarrangør som melder deg opp til eksamen.
Eksamen foregår på datamaskin og du får 50 spørsmål med tre svaralternativer. Du må svare rett på 40 spørsmål for å kunne bestå. Du har 50 minutters eksamenstid.
Hvis du ikke består eksamen, må du vente minst en uke før du kan avlegge ny eksamen. Du må i tillegg betale nytt jegerprøvegebyr.

Lese-/skrivevansker

Har du lesevansker, kan du låne lydbok av Jegerprøven med Norges Jeger- og Fiskerforbund» ved Norsk Lyd- og Blindeskriftbibliotek​. Under eksamen skal du klikke riktig svaralternativ. Du skal ikke skrive under eksamen. Du kan også få oppgavene lest opp. Har du lese-/skrivevansker kan du ha rett på forlenget tid på eksamen. Det er ikke tillatt med hjelpemidler under eksamen. 

 

Eksamen på engelsk

Synes du norsk er vanskelig, så kan du ta eksamen på engelsk.

Norges Jeger- og Fiskerforbund er den største i landet, når det gjelder jegerprøven. Hvert år utdanner vi 10.000 nye jegere fordelt på over 500 jegerprøvekurs. 

Hvorfor ta jegerprøven

Det er mange gode argumenter for å ta jegerprøven - spenning, kameratskap, fysisk aktivitet og naturopplevelser er bare noen. I tillegg høster du av naturens spiskammer og henter hjem råvarer av ypperste kvalitet. Naturen produserer er overskudd som du jakter på, og dyrene du skyter har levd i et naturlig miljø. Sunnere og mer økologisk kjøtt, får du altså ikke få tak i.

Men jakt er så mye mer enn det. Det er forventningene før sesongstart, det forberedelsene på skytebanen, det er gleden av å ha lykkes under jakta, og det er fornøyelsen av å kunne trylle frem den aller beste viltmiddag. Slikt sett er ikke jakta noe som bare foregår om høsten. Jakta foregår hele året. 

Lenker

Miljødirektoratet Jegerprøven for kandidater​​

Jegerprøvekurs

Tilpass søket etter aktiviteter og kurs

Filter Aktivitet
Open-filter icon

Velg tidspunkt

Karmøy Jeger- Fisker- og Naturvernforening

Ingen treff.