Siste forberedelser til bukkejakten

Vi har vel hatt nedtelling lenge, flere av oss? Gått gjennom planer for premieren.

Publisert: 09. august 2021 kl. 09.20

Sist oppdatert: 09. august 2021 kl. 09.36

I morgen braker det løs! Selv om været idag ligner mer på seinhøst enn 9.august kan det være lurt å ta en tur ut for å sjekke litt, om du ikke har fått gjort det enda. Rydde litt, se etter spor og feiemerker eller for å sjekke viltkamera så du er klar til morgendagens grålysning.
Kanskje er der mye tørre kvist og greiener som har blåst ned i vinden som har herjet?
Få de bort fra stien, så du slipper å avsløre din ankomst mot posten i tussmørket tidlig på morgenen.
Sjekk skuddfelt og få bort det som kan forkludre den perfekte situasjon! Det er alltid greit å ha sett over området du tenker å skyte i på forhånd. Er skuddfeltet så reint og åpent som det ser ut fra på posten?

Skulle du være usikker på deg selv, rifla, kikkerten, patronene - ja noe av dette - er der fortsatt mulighet for å ta en tur på skytebanen også. Det skader aldri å trene litt ekstra, særlig i år hvor de 30 obligatoriske treningsskuddene utgikk! 

Andre ting som kan være greit å ha kontroll på før du står der å skap stappe alt oppi sekken å dra ut, er jo hvor du har tingene dine.
Vi tenker vel at vi har rimelig grei kontroll på jaktutstyret vårt, men det er fort gjort at noe ikke ble lagt der det skulle når du kom hjem søkkvåt og lei etter siste økta i vinter. Finn frem kikkert, avstandsmåler, lokkefløyter og alt sånn som du vet skal med i lommen eller i sekken. Sjekk batteriene på det som bruker slikt, å lad opp jaktradio og annet som skal lades. 

Bruk dagen godt, folkens.
I morgen er eventyret i gang.
Skitt jakt!