Jegerprøven August 2024

  • Fra:
    02.08.2024 kl. 17.00
  • Til:
    18.08.2024 kl. 16.00
  • Varighet:
    30 timer fordelt over 2 helger (9 samlinger)
  • Sted:
    Klubbhuset, Darres veg 4, 7224 Melhus
  • Pris:
    Se priser i arrangementteksten
  • Påmeldingsfrist:
    02.08.2024
  • Arrangør:

Melhus Jeger og Fiskerforening ønsker velkommen til jegerprøvekurs.

Alle kan ta jegerprøven fra det året de fyller 14 år.

Dette kurset er et intensivt kurs som går over 2 helger. Du finner kursplanen lengre ned på siden med dato og tidspunkt for samtlige samlinger. 

Merk at samling 1, 2, 3 og 4 er obligatoriske. Du kan ikke ha fravær fra disse. Du kan heller ikke ha fravær fra mer enn 2 av de andre samlingene for å kunne ta eksamen. 

Les mer info under før du melder deg på :-)

Vi sees til kurs!

Samling 1 - Jakt og holdninger - obligatorisk
Fredag 02.08.2024 kl 17 - 20
 
Samling 2 - Våpen og våpenlovgivningen - obligatorisk
Samling 3 - Human og sikker jakt i praksis - obligatorisk
Lørdag 03.08.2024  kl 10 - 16
 
Samling 6 - Lover og forskrifter
Samling 7 - Jaktformer
Søndag 04.08.2024 kl 10 - 16
 
Samling 5 - Artskunnskap
Fredag 16.08.2024 kl 17 - 20
 
Samling 4 - Skyting med hagle og rifle - obligatorisk
Lørdag 17.08.2024 kl 10 - 16 
 
Samling 8 - Ettersøk av skadet vilt
Samling 9 - Håndtering av felt vilt
Søndag 18.08.2024 kl 10 - 16

Etter jegerprøvekurset arrangerer Melhus Kommune eksamen. Når denne er bestått blir du innført i Jegerregisteret.

Så snart du får bekreftet plass på kurset må du laste ned appen Jegerprøveeksamen og registrere deg som kursdeltager. Dette må gjøres så snart som mulig. Eksamensgebyret må betales innen kursstart.

Er du under 18 år ved første samling må du ha med erklæring fra en foresatt på at du har tillatelse til å opplæres i bruk av våpen og ammunisjon samt avfyring av våpen med skarp ammunisjon. Dette er en forutsetning for å kunne delta. Dette dokumentet kan du laste ned lengre ned på siden.

UNGDOM

VOKSEN

(til og med fylte 24 år)(fra og med fylte 25 år)

Kr 2500

Kr 3000

Prisen inkluderer lån av våpen og ammunisjon til samling 4 på skytebanen. Du mottar en SMS fra oss med verving til foreningen og vi håper du velger å benytte deg av dette. Som medlem i foreningen har du god tilgang til skyting og en rekke andre fordeler vi vet du kommer til å ha nytte av. Spør gjerne instruktøren om du lurer på noe. 

Prisen inkluderer ikke eksamensgebyret til Miljødirektoratet (kr 360 pr eksamensforsøk).

Kurset skal være betalt innen første samling. Du mottar betalingsinformasjon før kursstart. Ta kontakt ved spørsmål.

Velg "Påmelding" øverst på siden.

Påmelding på vegne av ungdom er ok, men husk å fylle inn korrekt kontaktinformasjon på kursdeltager. Både telefonnummer og e-postadresse  være kursdeltagerens informasjon. 

Ønsker du som foresatt å få informasjon underveis kan du legge til din kontaktinformasjon i kommentarfeltet, eller sende det til [email protected].

Jegerprøvekurset benytter boken "Jegerprøven" fra NJFF. 

Denne kan du bestille fra njffbutikken.no eller kjøpe hos en bokhandler. Vi har noen eksemplarer det er mulig å kjøpe første kursdag. Gi oss gjerne beskjed på forhånd om du ønsker å reservere bok. Hos oss koster boken med lovsamling og arbeidsbok 270kr. 

Du kan benytte gammel bok eller en annen bok, men dersom den er eldre enn april 2022 vil den sannsynligvis ha noe utdatert lovverk. Dette kan ha påvirkning på eksamen.

Våpen

Jegerprøvens innhold, struktur og kvalitetskrav er underlagt viltloven. Det er blant annet et krav at alle deltakere skal skyte med både hagle og rifle under kurset. Hos de fleste aktører får du skyte med salonggevær i kaliber 22LR. Dette kaliberet er begrenset i bruk og kan blant annet ikke benyttes på større vilt. Det gir med andre ord ikke en realistisk opplæring å kun prøve dette under jegerprøvekurset. 

Melhus Jeger og Fiskerforening har 5 grovkalibret jaktrifler, komplett med profesjonelle kikkertsikter, lyddempere og alt du forventer av moderne våpen. Av hagler benytter vi en kombinasjon av jakt- og konkurransevåpen fra kjente produsenter som Beretta, Rizzini og Winchester m.fl. Dette er forholdsvis kostbare og svært moderne våpen som benyttes under jegerprøvekurs hos oss. 

Riflene er i kaliber .308W og 6,5x55, begge tillatt under jakt av alt vilt i Norge. Haglene er i kaliber 12. 

Dette gir deg en mer realistisk opplevelse som forhåpentligvis gjør deg bedre rustet til jakt og fangst på egen hånd, etter jegerprøvekurset. 

Hvilke våpen? 

4 stk Tikka T3x i kaliber 308W med forskjellige kikkertsikter og alle med lyddemper (kan fjernes dersom dette ønskes). Ett av våpnene er venstrehendt og alle er justerbare i høyde. 

1 stk Sabatti i kaliber 6,5x55 med lyddemper og Meopta kikkertsikte 

1 stk Anschütz rifle i kaliber 22LR med kikkertsikte

7 forskjellige hagler av svært god kvalitet, blant annet Beretta 686E, Beretta 682, Winchester Super Grade og Rizzini Vertex. 

Instruktører

Viltloven stiller og et krav til jegerprøveinstruktørene, samt hjelpeinstruktører under kursene. Kursleder skal være autorisert av Miljødirektoratet og skal autoriseres på nytt hvert 5. år. 

Det er pr nå 3 aktive og autoriserte jegerprøveinstruktører i foreningen. Alle instruktørene bidrar under kursene slik at opplæringen gjennomføres pedagogisk riktig og at korrekt teori vektlegges. Vi legger stor vekt på å skape dynamikk i gruppa. Vi engasjerer, motiverer og inkluderer samtlige deltakere og stiller ofte åpne spørsmål til vurdering og diskusjon. 

Hjelpeinstruktører

De fleste som bidrar på skytebanen under jegerprøven er autoriserte skyteinstruktører innenfor sitt felt. På haglebanen er det hagleinstruktører som sørger for god opplæring, mens rifleinstruktører gjør det samme på riflebanen. Dette sikrer deg bedre opplæring, bedre kunnskap om våpenets funksjon og bruksområde, bedre informasjon om tilpassing, hvilket våpen passer deg best o.l. 

Alle hjelpeinstruktører under jegerprøvekursene møter kravene i viltloven og er erfarne jegere og skyttere. 

Aktiviteter

Statistisk sett innløser kun ca halvparten av alle som tar jegerprøven jegeravgift, og dermed pr definisjon blir jegere. Årsaken er ofte mangelen på tilbud, aktiviteter og jakt. 

I Melhus Jeger og Fiskerforening satser vi stort på aktiviteter. Vi er sannsynligvis best i fylket på dette, noe vi er stolte av. Noen av aktivitetene er svært etterspurt, eksempelvis introjakt. Vi forsøker alltid å prioritere medlemmer som har tatt jegerprøven hos oss. Det betyr at du lettere får tilbud om plass til slike aktiviteter dersom du ønsker det. 

Som medlem hos oss har du alltid medlemspris på aktiviteter. Enkelte av aktivitetene er gratis for medlemmer i tillegg. Av hensyn til blant annet dette anbefaler vi sterkt at du blir medlem i foreningen. 

Legg i kalender
KONTAKT

Instruktør Pål J Gätzschmann

Tlf: 98000099

Instruktør Kristian Lystad

Tlf: 483 01 016‬

Instruktør Thor Ivar Sjaastad

Tlf: ‭474 62 092‬

Del:

Andre jegerprøvekurs

Tilpass søket for aktivitet og kurs

Snarveier
Velg tidspunkt

Melhus Jeger og Fiskerforening