Hundeutvalget

Hundeutvalget er ei gruppe ivrige medlemmer med stor aktivitet for jakthunder hele året. De fleste driver med fuglehund, men vi har også aktive medlemmer innen harehund- og elghundrasene. Utvalget ledes av Sindre Børmark

Vi oppfordrer nye medlemmer som ønsker å arrangere konkurranser for andre jakthunder enn fuglehunder, til å ta kontakt med hundeutvalget for å få hjelp med søknader og gjennomføring. ​Vi ønsker mer enn gjerne å markere oss innen andre jakthundraser også. Vi er veldig interessert i å få opp aktivitetsnivået for disse rasene også, og støtter tett opp ved interesse. ​​

Stjørna JFF er en klubb med lange og stolte tradisjoner i fuglehundmiljøet. Gjennom året har vi følgende arrangmenter: Fosenprøven vinter i februar, aversjonsdressur på sau på sommeren, dressurtrening for alle jakthunder i mai til august, rypetelling i august og Fosenprøven høst i august. 

Flere av våre medlemmer er utdannet instruktører og dommere innen fuglehund. Kurs og fellestreninger rettet mot konkurranser arrangeres derfor jevnlig. 

De som ønsker å delta på jaktprøver må gjerne ta kontakt for tips og hjelp med overnatting, transport etc. Vi har egen facebookgruppe som det er mulig å spørre om å bli medlem i. Der legges det ut hvilke planer vi har for fellesturer til ulike arrangementer. 

Stjørna JFF arrangerer aversjonsdressur av hund mot sau med autoriserte instruktører. Dette annonseres løpende, men gjennomføres i juni - august. 

Fosenprøven høst arrangeres 24. - 25. August. Prøvens hovedkvarter vil være på Fosen Fjordhotell i Åfjord sentrum. UK og AK arrangeres begge dager. VK-kvalifisering tirsdag og finale onsdag.
​​​​​​​​​​Fosenprøven arrangeres hvert år og har hatt en jevn premieprosent på 25-30%. Terrengene har vist seg også denne sesongen og være godt besatt med ryper, så her er det muligheter for premie!
​​
Påmelding
Påmelding gjøres elektronisk via "Min side" på www.nkk.no. ​Trykk for link til min side
Alle som er påmeldt innen ordinær påmeldingsfrist ( 14.08.2021) i nkk sin terminliste, vil være med i trekningen om plass på prøven hvis det skulle bli overtegning. Det vil være mulig å melde seg på elektronisk på utvidet frist helt fram til prøvestart. De som melder seg på etter ordinær frist vil kronologisk få plass så lenge det er ledig. Ettermelding medfører 50 kr ekstra i påmeldingsavgift.

Vi vil så langt det går unngå påmelding via nettbank. Kontonummer kan sendes etter forespørsel. Det er 50 kr i avgift for manuell påmelding.
Hvis man får dobbel påmeldingsavgift når man prøver å melde på, skyldes det sannsynligvis at du ikke er medlem i NKK eller at medlemsskapet ikke er betalt for 2021.

Viser for øvrig til jaktprøvereglementet: Trykk her for link til prøvereglementet​
Apportbevis
​Det blir også muligheter for å ta apportbevis under prøven. Ta kontakt med prøveleder Sindre Børmark: 90724348 dersom du ønsker det.

Hund på hotellet
​Fosen Fjordhotel strekker seg langt for at vi skal få bruke hotellets fasiliteter. De har det siste året pusset opp det meste av hotellet. Basert på erfaringer fra tidligere år, ønsker de ikke at hunder skal være i de nyoppussede delene av hotellet. De er derfor en begrenset mulighet for å ha hund inne på hotellet.
Vi har under tidligere arrangementer opplevd klager fra naboer på løse hunder og hundeskit. Dette må unngås, for at vi skal kunne fortsette å arrangere prøven. Bruk skitpose og bånd når dere lufter hundene.
Hund på rom avtales direkte mellom den enkelte og hotellet. Hotellet vil fakturere den enkelte beboer hvis det avdekkes avvik rundt avtaler om hundehold på rommet.

Overnatting
Overnatting kan bestilles direkte til Fosen Fjordhotel på telefon 72 53 20 00 eller på fosenfjordholtel.no Måltider er også mulig å bestille på hotellet. Husk å oppgi at dere er deltakere på Fosenprøven.
Priser for rom inkl. frokost og matpakke:
Priser opplyses fra hotellet ved bestilling.
Måltider:
Hotellet tilbyr tirsdagskvelden dagens kjøtt/fisk til 195kr.
Onsdag klokken 20:00 blir det jegermiddag med saltkjøtt,kålstappe og dessert til 250kr pr. person. Under jegermiddagen blir det premieutdeling og ​loddsalg med fine premier.

Alternativ overnatting
​For de som vil bo litt mer usentralt, er det mulighet for å overnatte på Flenstad Gård i Sørdalen. Dette er 20 minutters kjøring fra hovedkvarteret.
​Gammelstua på gården leies ut under prøven. Der er det 6 soverom med familiekøyer eller vanlig køye. 400 kr per person per døgn inkl. vasking.
Stabburet har 6 senger på hemsen. Det leies ut til 300 kr per person per døgn.
Felles bad og kjøkken i servicebygget på gården.
Kontaktperson er Gunnar Singsaas, tlf: 916 37 987​

 

Linker til campinger i Åfjord området:
http://www.langnesodden.no/​
https://staven.net/
https://afjord-laksecamping.no/

Opprop
Opprop er ved Fosen Fjordhotel kl. 08:00 begge dager.
De som møter i fjellet må varsle prøveledelsen om dette for å ikke miste plassen sin. ​​

Corona tiltak
På grunn av corona situasjonen som pågår i landet så kan det medføre endringer ifm. arrangentet. Dette kan være f.eks at vi må kjøre opprop flere plasser og at jegermiddag osv. ikke kan bli avviklet. Foreløpig planlegger vi å kjøre arrangementet som før, men vi vil følge med på de oppdaterte retningslinjene som kommer. Det vil bli opplyst i god tid før prøvestart dersom corona situasjonen går utover arrangementet i noen grad.

 

FKF har kommet med en veileder og risikovurdering ifm. Covid-19 situasjonen. Vi anbefaler våre deltagere til å lese seg opp på den i forkant av prøven. Vi i Stjørna JFF kommer til å følge
Det vil også bli ordnet en liste som blir liggende på hovedkvarteret for ut/innkvittering. De som skal overvære prøven uten å ha meldt på hund i sitt navn MÅ sende over navn og telefonnummer til prøveleder i forkant av prøven og føre seg opp på listen ved ankomst i sekreteriatet.

 

Link til FKF's veileder: