Full klaff på introjakt på det Grønnestykket

Denne helgen hadde vi introjakt på elg og hjort på det Grønnestykket på Rørholt i Bamble.

Publisert: 29. september 2021 kl. 13.40

Sist oppdatert: 30. september 2021 kl. 15.18

Klokka er 06.45 lørdag morgen.En stor gjeng er samlet på den store parkeringsplassen til gamle Rørholt skole. 10 introjaktdeltakere, både kvinner og menn er klare til å innta Bambles dype skoger. Alle blir ønsket jaktlederen. Han presentere lett alle veilederene og hundeførerene. Denne helga har vi to hunder i bruk. Papirene til samtlige deltakere og veiledere  blir sjekket. Så er det over til posttrekking. Spenningen stiger hvem får den "beste" posten? Og hvilken er egentlig den beste?  Deltakerne får etterhvert hver sin veileder, som skal være med på post. Veilederne er erfarne jegere som har lang erfaring inne jakt og storviltjakt. Veilederen skal være med å dele sine erfaringer, veilede og guide deltakerne gjennom jaktdagen. I løpet av helga har deltakerne har 3-4 forskjellige veiledere. Slik at de får innputt fra flere. Dette har vi hatt god erfaring med tidligere. Deltakerne er nye og litt mer erfarne jegerer, men stort sett nybegynnere på storviltjakt. Noen har jaktet litt fugl eller småvilt før, andre har helt ferske.

Været er klart, skarpt 4 grader og litt vind. Alt ligger tilrette for en fin fin dag i skogen.  Det er både hjort og elg som kan felles denne helga. Vi reiser samlet innover i de dype skogene,  Postene er etterhvert på plass, og vi er igang. Der gåår ikke mange minuttene før en ene posten etter den andre melder om ett dyr. Ei enslig ku. Dette blir spennende. Og klokka 09.05 smeller det. Bang!Bang! Meldingen på radioen er klar post 9 har skutt ei ett dyr.

Godt samarbeid mellom veileder og deltaker. 1-0 jegerne i denne omgangen. Dyret ligger på bakken
Godt samarbeid mellom veileder og deltaker. 1-0 jegerne i denne omgangen.

 

 

Dyret ble tatt ut av skogen med håndkraft denne gangen. 30 meter til vei er ikke noe problem for denne gjengen.
Dyret ble tatt ut av skogen med håndkraft denne gangen. 30 meter til vei er ikke noe problem for denne gjengen.

 

Alle postene får beskjed om å tømme våpnene og vi skal samles ved fallet.  Nå alle var samlet ble det konstantert at dyrert hadde skifet kjønn. Det var en liten oksetass, men noen veldig små horn. Dette viser hvor vanskelig det kan være å skille, spesielt de yngste dyrene. Men vi hadde denne på kvoten, så for oss gjorde det ingenting. Dyret ble vommet. og vi gjorde oss klar for lunch.

 

 

gruppebilde av en trivelig gjeng med veiledere og deltaker på introjakt på Grønnestykket.
Trivelig gjeng med veiledere og deltaker på introjakt på Grønnestykket.

Lunchen er i gapahuken ved steinsvann. Der vi fikk tida til å være sosiale samt og legge nye planer. Det er alltid hyggelig å kunne bruke tid på å bli litt kjent, når man er sammen. Dette legger vi mye vekt på. I løpet av lunchen ble nye planer lagt og vi dro igjen ut på nytt. Denne gangen ble det ikke noe fall, men vi så  flere elger og en rekke rådyr. Spor av hjorten så vi og, Så dette bør blir spennende fremover.
Apropo spennende. Det ble nok litt ekstra spennende for Leandre,  12 åringen som satte på post sammen med pappa der vi fikk elg. Han var helt klar for at han skulle være med også i morgen.

Dyret blir flått med god veiledning fra Arnfinn Finnmark
Dyret blir flått med god veiledning fra Arnfinn Finnmark

 

Dyret ble kjørt til Dahl og flådd og hengt på kjøla der. Det er vi takknemelige for. Etter hvert blir elgen, som veiede 86 kg, sendt til slakt. Så vil deltakerne og veilederne i jaktlaget , får mulighet til å kjøpe seg en part.

Rekruteringene er godt ivaretatt, Max og Leander på tolv og tretten var med begge dagene. Og kanskje er det klare for å ta jegerpøven til våren. Bjfl kjører flere jegerprøvekurs gjennom hele året.

Søndagen ny jakt og nye muligheter. Men denne dagen ble det slik det oftes er. at dyra blir igjen i skogen og jegerne hat tatt med seg kjøtt inn ikke ut.

Alle var enige om at dette hadde vært 2 fine dager i skogen. 

 

Hørtes dette spennende ut. Vi kjører flere typer introjakter i Bamble jeger og fiskerlag. sjekk linken under. Vi har plass til flere på storviltjakt, harejakt og rådyrjakt utover høsten.



 

Her kan du lese om vårt introjakttilbud

Vi ha flere ledige plasser utover høsten.