MENY hamburgermeny Close-menu button

Forsommerdugnaden for Jaktstua/Lille Hundekilen gikk av stabelen i helga

Det ble vedet i rikt monn, samtidig som det ble skrapet og malt på Lille Hundekilen, montert ny dør og kjøleskap på Jaktstua,og i tillegg montert solcelleanlegg og kjøleskap på Tangane-hytta!

Publisert 23. mai 2022 kl. 07.28

 

Hyttene bookes via nettstedet Inatur, og vi håper mange lokale folk, og særlig familier med barn, også i år finner veien til de herlige områdene, der ørreten lurer, hvor man kan plukke sopp og bær, og gå på spennende stier i områder hvor folk levde og strevde på sine plasser helt opp til femtiårene. Her er det mye historie!

Bamble JFL forsøker å holde det gamle i hevd, men samtidig kombinere det historiske med det nye, og gradvis introduksjonen av solcellelys på hyttene handler først og fremst om sikkerhet. Sterinlys har sin sjarm, men fra stearinlys med brannfare, utvikler vi skritt for skritt til trygg belysning, og mulighet for å lade mobilen!

Samtidig må familiene som bruker tilbudet, ha mulighet til å holde maten kjølig. Kjøttdeig til fredagstaco for små og store er ikke like fristende når det har ligget noen timer i 30 pluss...

Den gode, gamle øksa er fin å kløyve ved med, men en vedkløyver er hakket bedre. Derfor fikk vi ned en slik til helgas dugnad. Tryggere, lettere. Det er foreningsleder Hans Kristian Halvorsen som sammen med Jan Heramb Karlsen trakterer vedkløyveren.

Og etter endt dugnad på Tangane, var det fram med fiskestanga for Martin Almås. Det satt kveldsmaten!!

Kortreist mat ligger rett på utsiden av hyttedøra.
Kortreist mat ligger rett på utsiden av hyttedøra.