MENY hamburgermeny Close-menu button

Introjakt på Storvilt helg nr 2 & 3

Introjakt helg 2 og 3 på storvilt på elg og hjort, på det Grønnestykket.

Publisert 17. januar 2023 kl. 17.10

Helg nr 2. Startet med en God samling rundt bålpannen ute ved dne gamle skolen på Rørholt. Her er det opprop, kontroll av dokumenter og gjennrell informasjon for jaktdagen..

Etterpå bar det på vei ut til postene. Alle posten er tydelig merket og hver deltager kommer på post sammen med en erfaren veileder.

introjakt elg og hjort 2023 (9).jpg
introjakt elg og hjort 2023 (12).jpg

Drevet er godt igang, da det meldes om dyr på på flere av postene. En hjortekolle blir påskutt, men er ikke å finne på skuddplassen. Dette setter da en stopper i jakta, og vi går over til ettersøk. Alle jegerne samles ved gapahuen og jaktleder og hundefører gjør sine forberedelses til ettersøket. Nabolag vlir varslet. Vi omposter alle jegerne i ytre del av teigen i den retningen vi antar dyret har reist. 

Dette ettersøket gir desverre ikke noe resultat. Vi samles igjen på søndagen, med friske bein og ny plan for videre ettersøk etter dette dyret. Søndagens  er resultatløs desverre.  Dette er en del av jaktutøvelsen, og deltakerne fikk virkelig oppleve hva som skjer hvis uhellet er ute.

 

Helg 3 

Ny helg og nye muligheter. Denne gangen også med en drivende hund blandt hundeførerne. 

Helga er godt besatt med deltakere. og vi er ett fult jaktlag. Lørdagen er det innom noen store dyr på postene, men de har vi fredet litt. Søndagen skjer det. Vi feller ei lita hjortekolle, for den drivende hunden. Dette er moro. Jakta har gitt resultater for laget. 

Den nærmeste posten fikk jobben med å vomme dyret på heia. Førstegangsjegeren fikk grundig veileding.

introjakt elg og hjort 2023 (7).jpg

Etterhvert ble dyret fraktet ned til samlingsplass. Hvor resten av deltakgerne fikk åpne resten av vommet, og flå dyret. Før vi kjøte det til kjøle og slakter.

 

introjakt elg og hjort 2023 (24).jpg

 

Et trivelig jaktlag med ett flott bytte

introjakt elg og hjort 2023 (23).jpg

Deltakerne får tilbud om å kjøpe sin part av dette dyret.. og det var det flere som gjorde.

Hyggelig å se på slike tilbakemeldinger fra en av deltakerne.

introjakt elgog hjort 2022.jpg
introjakt elgog hjort  2022.jpg