MENY hamburgermeny Close-menu button

Introjakt på Storvilt helg nr 4 19-20/11

Siste opplæringsjakthelg for året var 19. og 20. november, og da søndagens drev var unnagjort, ble det fyrt opp bål i gapahuken ved Steinsvann, og den faste jegermaten pølse på spidd (!) kom kjapt fram.

Publisert 17. januar 2023 kl. 16.00

 

Deretter gikk praten livlig om hvem av postene som i løpet av dagen hadde sett dyr, hva de hadde sett, og hvilke vurderinger som var gjort. En av opplæringsjegerne opplevde å se fem forskjellige dyr passere! Ingen av dem var aktuelle å felle, og dette skyldtes feil type/alder i forhold til bestemt kvote. Voksen hjort var ikke igjen på kvota.

 

introjakt 4 2022 elg og hjort.jpg

Opplæringsjaktlaget hadde derimot et voksent dyr igjen på elgkvota, men på grunn av liten bestand, var det på forhånd bestemt at man ikke skulle felle voksen elg. Da ei ku kom fram til post, kunne den fritt passere, og forhåpentligvis få kalv neste år. Slikt er også god jegeropplæring.

Da jaktlaget pakket sammen etter endt bålkos og prat søndag ettermiddag, 21.11., falt de første snøfnuggene over Grønne stykket. Det var som naturen selv sa takk for i år.

Bamble JFL lever i håpet om en ny start neste år.

Vi takker kommune og alle veilederer for sammarbeidet.