Fiske

Levangsheia byr på fiskemuligheter både i sjøen og i de mange ferskvannene.

LJFF har i mange år drevet aktivt med kultivering av fiskevann og vannene våre er nå Gunnulfsvann (Viborgtjenna), Mørkvann, Blåbærtjenna og Tranvann. Fiske i sjøen er fritt for alle, men for å fiske i ferskvann må en ha fiskekort. Det kan du kjøpe på Bjørkkjærs Auto på Levang som du finner her:

Hver sommer før skoleavslutningen får førsteklassingene på Levangsheia skole hver sin fiskestang med fiskeveske og noen kroker av LJFF. Dette kombinerer vi med en fisketur, hvor elevene får prøvd fiskestengene og lærer å kaste. Siden 1996 har vi delt ut ca 120 fiskestenger til unge heiaboere, og vi håper at vi slik er med på å tenne interessen for friluftsliv. 

I august arrangerer vi den tradisjonsrike fiskekonkurransen for hele familien på brygga til Fred Pedersen i Portør. Reglene er enkle: Meld deg på og fisk ”innaskjærs” fra kl 15.00 til kl 18.00. Fine premier til vinnerne og sosialt samvær på brygga med reker etter konkurransen. 

Medlemmer i fiskeutvalget: leder Bengt Hødnebø 977 18 832 , Erik Mjelde Rønningen 959 44 364 og Vegard Bjørkkjær 90 99 06 81.