Nordnorsk Villmarksmesse

Nordnorsk Villmarksmesse er en fagmesse innen jakt, fiske og friluftsliv som avholdes hvert år i midten av juni på Setermoen

Bardu Jeger og Fiskeforening står som en av arrangørene av Nordnorsk Villmarksmesse

En messe som har spesialisert seg på å gi, ikke bare messetilbud innen jakt, fiske og friluftsliv, men også opplevelser, kunnskap og erfaringsdeling i et bredt spekter tilpasset hele familien.

Det skal være en opplevelse i seg selv å besøke Nordnorsk Villmarksmesse i Bardu

Nordnorsk Villmarksmesse har egen side på Facebook hvor det legges ut informasjon

For utstillere, se Villmarksmessas hjemmeside for informasjon og påmelding Villmarksmesse-bardu.no

Nordnorsk Villmarksmesse ble første gang gjennomført i 1987 og er et samarbeid mellom Bardu Jeger og Fiskeforening, Salangen Jeger og Fiskeforening og Lions i Bardu.

Villmarksmessa ledes av Villmarksmessas styre, bestående av valgte representanter fra alle tre foreningene. En daglig leder er ansatt for å organisere messa hvert år.

Nordnorsk Villmarksmesse anses som den største fagmessen innen jakt, fiske og friluftsliv i Nord-Norge. Messa har gjennom flere år utvidet seg. På det meste har det vært 12 000 besøkende i løpet av messehelgen.

Både inne i Barduhallen og på området utenfor kan en få kjennskap til ca 120 utstillere/aktører.

558562_422344777782759_904267583_n.jpg
Messeområdet i Barduhallen

 

Villmarksmessa uteområdet.jpg
Messeområdet ute

Flere av utstillerne gir deg gjerne en unik mulighet til å prøve ut produkter.

Kajakk.JPG
Elvekajakk
Båtutstilling.JPG
Utstillingsområde ute

 

35476231_2231963836820835_2597971051006656512_n.jpg
Fuglekassesnekring

AKTIVITETER OG OPPLEVELSER FOR HELE FAMILIEN

For utenom utstillere, legger messa opp til ulike aktiviteter og opplevelser som passer både barn og voksne. Aktivitetene varierer fra år til år, men tradisjonelt har barn fått mulighet til å snekre egen fuglekasse, tur med Zip-line, hesteridning, skytesimulator - for å nevne noen. Enkelte år har en også kunne prøve seg på hundekjøring. 

Det er ungdomsutvalget i BJFF som står for fuglekassesnekringen - en populær aktivitet som engasjerer hele familien

19366354_1807939355889954_2849234838006805220_n.jpg
Klatreskogen

 

For de eldre besøkende, har muligheten til å få prøve fluekasting eller bueskyting vært populært. Det å få snakke med erfarne utøvere som selv har vært nybegynnere, få prøve under veiledning, utveksle erfaringer er kjærkomment for flere. 

19149378_1807939249223298_3161401893423553535_n.jpg
Fluekasting

FOREDRAG

Nordnorsk Villmarksmesse er en arena for foredrag av ulike kjente personer med tilknytning til jakt, fiske og friluftsliv. Lars Monsen, Robert Sørli, Cecilie Skog, Villmarksbarna er noen av foredragsholderne som har besøkt messa. 

Lars Monsen.jpg
Foredrag med Lars Monsen

 

OPPVISNINGER OG DEMONSTRASJONER

For utenom foredragsholdere foregår det ulike oppvisninger og demonstrasjoner med både lukt og lyd. Her nevnes motorsagshow, flåing og partering av vilt, tilbereding av viltmat, skyteoppvisning, hundeutstillinger og knivmakerkunst.

Motorsagdemonstrasjon.JPG
Motorsag-show

 

 

 

ÅPNINGSTIDER

Nord Norsk Villmarksmesse har følgende åpningstider:

Fredag kl. 1500-2000    Lørdag kl. 1000-1800    Søndag kl. 1100-1700

 

BILLETT

Billett kan kjøpes for enkelte dager eller som helgepass i billettluke ved inngang til messeområdet.

Alder 0 - 6 år: Gratis alle dager

Alder 7 - 15 år: Barnebillett 

Alder fra 16 år: Voksenbillett

 

Informasjon om pris på billett er under revidering

 

MAT OG DRIKKE

Nordnorsk Villmarksmesse tilbyr matservering med middag og kiosker med lettere måltider fra våre utsalgssteder.

 

TOALETT

Det finnes flere toalett på messeområdet, men gjør oppmerksom på at det kan påregnes noe kø i perioder.

 

PARKERING

Utenfor messeområde er det avsatt plass til parkering og den enkelte blir tilvist plass av parkeringsvakter. Det er tilrettelagt parkering for bobiler.   

Gjennom flere år, har Villmarksmessa i samarbeid med avisen Nye Troms hatt en fotokonkurranse forut messehelgen hvor en ønsker å kåre "Årets Villmarksbilde"

Den enkelte kan sende inn bilder som ligger innenfor kategorien jakt, fiske eller friluftsliv. 

I messehallen er det 10 "Finalister" som stilles ut og på slutten av messen, kåres vinner av fotokonkurransen. 

Dugnadsånden i BJFF er svært god og mange av våre medlemmer stiller velvillig opp til ulike oppgaver og vakter både før under og etter Villmarksmessa. Det å være frivillig i et så stort arrangement som Villmarksmessa, oppleves både som sosialt, morsomt og innholdsrikt. Det gir også kompetanse og mulighet for nye bekjentskaper samtidig som en bidrar i foreningen.

Troika: Dugnadsarbeidet er inndelt i 6 hovedområder og ledes av en «Troika» fra hver av eierne. Troikaens oppgave er å ta imot de frivillige på sin stasjon og sette disse inn i oppgavene.

Dugnadskoordinatorer: Bardu JFF's sine medlemmer dekker 80 av totalt 230 vakter. Til den jobben har foreningen 2 dugnadskoordinatorer som sørger for at alle vakter er dekket. De begynner sitt arbeid allerede etter påske. Noen medlemmer er gjengangere og har stilt opp i en årrekke med mye erfaring. For andre er dette kanskje første gang en deltar som frivillig på Villmarksmessa.

422 dugnadstimer på en helg: Vaktene har litt ulik lengde, fra 4-8 timer avhengig av intensitet på oppgavene og det er i alt 422 dugnadstimer som dekkes av våre medlemmer.

Helgepass og matkupong: Alle som skal på vakt, henvender seg til dugnadskoordinatorene i merket telt. Der får den enkelte informasjon om oppmøtested samt utdelt helgepass. Alle frivillige får også utdelt matkupong for den tiden en har vakt slik at en skal være godt ivaretatt. Helgepasset gjelder for hele helgen og er en liten takk for frivillig innsats for Bardu JFF.

 

Ønsker du å være med som frivillig, ta kontakt med våre dugnadskoordinatorer:

Espen Bjørnsund Gundersen  tlf: 907 01 575  e-post: [email protected]

Torbjørn Berglund  tlf: 916 22022  e-post: [email protected]

 

 

 

Siden er under utarbeidelse