Råvannspilken 2022

Råvannspilken 2022 - Tilbake etter år med coronapause

Publisert: 25. april 2022 kl. 13.26

Sist oppdatert: 25. april 2022 kl. 16.58

Råvannspilken 2022
Endelig tilbake i Øverbygd etter coronapause

Lørdag 23.april ble den tradisjonelle isfiskekonkurransen RÅVANNSPILKEN igjen arrangert på fiskevatnet RÅVANN i Øverbygd. 
Øverbygd Jeger- og fiskerforening arrangerer konkurransen i samarbeid med Øvre Målselv skytterlag som bidro med lokaler, mat og servering.

I strålende sol og med gode isforhold hadde i alt 193 voksne og barn løst sin inngangsbillett til arrangementet. De aller fleste for å prøvefiskelykken og jakte på premien for største fisk på kr. 12.000 i åpen klasse, og kr. 5.000 i yngste klasse. Noen også kun for å kose seg med kaffe, kaker og varmmat servert i Skytterhuset av Øvre Målselv skytterlag, og med et håp om å vinne noen av de flotte gavepremiene som arrangørens sponsorer har bidratt med.

Vinner av største fisk i åpen klasse og premien på kr. 12.000, gikk til Kristin Skogmo fra Storsteinnes med en røye på 860 gram. Røya beit på få minutter etter startskuddet gikk, og ble derfor en «målestokk» for alle de andre deltakerne.
Vinner av største fisk i den yngre klassen og premien på kr. 5.000, gikk til Vilde Skorøy (4 år) fra Tromsø med en røye på 700 gram. En stolt fisker fikk overrakt diplom som bevis på premien. Det kan tilføyes at den unge damen angivelig påstår at hun ikke liker fisk.

Nå håper vi at isfiskekonkurransen heretter vil bli arrangert årlig i april på Råvann, uten nye pandemipauser.

2_ På startstreken.jpg
På startstreken
4_Vinner fisken.jpg
Vinner i åpen klasse Kristin Skogmo fra Storsteinnes med en røye på 860 gram
6_Vinner av yngste klasse Vilde Skorøy 4 år.jpg
Vinner av yngste klasse Vilde Skorøy (4 år) fra Tromsø med en røye på 700 gram
7_Noen fisket også pølser i medbragt termos.jpg
Ulf fra Storsteinnes. Lei småfisk på kroken. Hadde mer fiskelykke etter pølse fra medbragt termos ;-)