Hytter

Tromsø Jeger- og Fiskerforeningen har 6 hytter og 1 naust: Nordkvaløyhytta, Jøvikstua, Elvestua, Malangshytta, Molnes, Straumshytta og Naustet/ Jegerstø.

​​​​Hyttene ligger i forskjellige og svært varierende geografiske og naturmessige områder. Felles er at det er muligheter for fiske, jakt, turer og rekreasjon. Likeledes at de ligger i fredelige og rolige omgivelser. De fleste hyttene er i god stand og egner seg også for familieopphold.

Bortsett fra Jøvikstua (som har elektrisitet) er alle hyttene utstyrt med gassbluss. Det er to gassflasker på hver hytte. Gi beskjed om eventuelle tomme gassflasker når du leverer inn nøkkelen. Alternativt kan  tom gassflaske tas med inn og setets hos Våpen Andresen. Husk da å gi oss et varsel. Alle hyttene har vedovn for oppvarming. Til belysning må brukerne selv ta med stearinlys. Noen hytter har også parafinlampe.

Hyttene har tilstrekkelig med kjøkkenutstyr og dekketøy, men den enkelte må ta med sovepose. Brukerne skal selv stå for rengjøring og stell av hyttene før avreise. Tomgods og annet avfall skal taes med i retur.. Hunder er tillatt i hyttene, men de skal ikke tas opp i møbler og i senger.

Ved avreisen skal hyttene vaskes og forlates i den stand man ønsker den skal være i når man kommer. Opptenningsved og ved skal ligge klargjort til neste besøkende. Skader/mangler skal meldes snarest til hyttetilsynet (se oppslag på hytta).

For a unngå at foreningen kommer i vanry, er det viktig at de som bruker hyttene følger lover og regler om jakt, fiske og ferdsel i utmark. Likeledes at eiendomsgrenser og andres rettigheter respekteres.

NB: Hyttene kan ikke reserveres mer enn 5 mnd frem i tid. ​

 

 

TJFF regler for leie av våre hytter under Corona

 1. Dra ikke på hyttetur dersom du har forkjøleslesymptomer.
 2. Lakenpose eller sovepose kombinert med eget putetrekk skal benyttes.
 3. For å opprettholde regelen om en meters avstand kan kun halvparten av sengene på hytta brukes. Det kommer frem av beskrivelsen for de enkelte hyttene på iNatur hvor mange sengeplasser det er.  Begrensningen gjelder ikke dersom alle gjestene tilhører samme husstand eller kohort f.eks. nære kolleger på en mindre arbeidsplass
 4. Hyttene er utstyrt med hånddesinfeksjonsmidler og tørkepapir, men ta gjerne med egne desinfeksjonsmidler og tørkepapir.
 5. Avbestilling pga Covid situasjonen refunderes ikke, men følger samme regler som øvrige bestilling/avbestilling
 6. Ved smitteutbrudd eller mistanke om leietakere som er syke av coronavirus må en dra  hjem og kontaktperson i TJFF varsles i tillegg til smittevernoverlegen i kommunen.
   
 7. Hyttenes ordinære regler skal selvfølgelig også følges.
  Manglende etterlevelse kan medføre utestengelse fra våre hytter.

  Vi ber alle våre besøkende hjelpe til med grundig renhold, hyppige brukte berøringspunkter som dørhandtak, dolokk, lysbrytere, håndtak på vannbøtter, vedovn, brytere til gassapparat bør vaskes og sprites før avreise. Brukt dekketøy og utstyr på kjøkken vaskes grundig og skylles i godt varmt vann. Alle må følge de gjeldende smittevernråd. Ha et fint opphold på Tromsø Jeger og Fiskeforenings hytter.

 

Alle hyttene leies ut via www.inatur.no.

 

Jøvikstua, Jøvika ved Skagøysundet på Ringvassøya, er et tidligere småbruk. Det bestar av et våningshus i to etasjer, utedo samt et stort naust.

Jøvikstua

​​Huset inneholder bislag, gang, stort kjøkken, stue med spisestue og "bad". I andre etasje er det tre soverom, med 2-5 soveplasser pr rom. Dette gir anledning til at tre familier kan benytte Jøvikstua samtidig.

Jøvikstua er foreningens eneste hytte med innlagt strøm. Det er propankomfyr med fire bluss og stekeovn, kjøleskap og panelovner. Vedovn er på stue, kjøkken og loft. I naustet er det en 14 fots aluminiumsbåt som kan benyttes til roturer og fiske. Anbefalt motor 5 hK med kort stamme. Naustet inneholder vedlager og på loftet er det to soverom (primitiv standard).

Adkomst til Jøvikstua er enten med båt, eller å gå over fjellet fra Skarsfjorden, ca 9 km. Foreningen har en båt liggende i Skarsfjorden (kart 1534 IV Ringvassøy, posisjon 199 632). Båten kan fritt benyttes (kontakt nøkkelutleier). Påhengsmotor må du selv ta med av type kort stamme 8-10 hK.

På hytta er det kart som viser området som foreningen eier. Det er fin anledning for sjøfiske i Skagøysundet, likeledes ferskvannsfiske og jakt på foreningseiendommen. Jakt og ferskvannsfiske er forbeholdt medlemmene. Det er et fint turterreng i området.
 

NB: Hytten kan ikke reserveres mer enn 5 mnd frem i tid. 

Kart 1535 III Rebbenesøy, posisjon 180 695.

Molnes ligger ved Fiskeøya i Kaldfjorden, på Kvaløya. Dette er et tidligere småbruk. Molnes ligger sydvestlig til ved fjorden på en "flate" med fjellsiden bakom.
Molnes
​​​Det er en lun plass som tidlig blir snøfri om våren. Molnes har gang, stue, kjøkken, soverom. Det er soveplass til 10 personer.

For å komme til Molnes er det lettest å dra til Lyfjord, ca 18 km fra Tromsø. Her har foreningen en 14 fots alubåt liggende ved naustet til Ingebrigtsen (til høyre ved ankomst Lyfjord). Det tar ca. tre kvarter å ro eller gå til hytta. Tar du med deg påhengsmotor (maks. 6 hk, kort stamme) går turen lettere.
 

Molnes er et fint sted for sjøfiske. Du trenger ikke dra langt ut. Rundt Fiskeøya er det fine fiskeplasser.

Molneseiendommen strekker seg fra sjøen, over fjellet til Kalvedalen. Her har medlemmer jaktrett. I Kalvedalsvatnet kan du fiske uten fiskekort på en tallrikn ørretbestand.

 

 

Klikk her for å komme til siden for å leie hytten på inatur.no 


NB: Hytten kan ikke reserveres mer enn 5 mnd frem i tid. ​


Kart 1534 IV Ringvassøy, posisjon 118 411.

Straumshytta ligger vakkert til på en liten kolle ved Nordelva (Vollelva) som munner ut i Straumsbukta, på Kvaløya.
Straumshytta

​ Denne hytta er lettest tilgjengelig fra Tromsø. Avstand ca. 30 km. Den passer fint for lettere turer, spesielt for familier.

Fra skolen i Straumsbukta er det ca. en halv time å gå langs stien oppover elva. Hytta har stue med peis, kjøkken og soverom med 4 køyer. Det er også hems med 3-4 soveplasser.

Området rundt hytta er fint for småviltjakt, og i elva går det opp laks og sjøørret. Straumsbukta grunneierlag selger kort både for jakt og fiske. Flott utgangspunkt for toppturer og skiturer. 

NB: Hytten kan ikke reserveres mer enn 5 mnd frem i tid. ​

Kart 1534 III Tromsø, posisjon 077 223.

Malangshytta, på nordøstsiden av Ytre Fiskelausvatn i Balfjord, ligger vakkert til like ved vannet i en bukt, med en fin strand. Hytta består av en stor stue kombinert med kjøkken.
Malangshytta

​Det er 2 soverom med til sammen 8 køyer.

Til Malangshytta, ca l00 km fra Tromsø, kjører man lettest via Storsteinnes i Balsfjord, alternativt over til Malangen/Vikran via tunnelen under Rystraumen. Ved veien er det et lite skift som viser hvor man skal stoppe. Hytta ligger godt skjult, ca 7 minutters gange fra veien. Gå ned til vatnet og følg stien til høyre.

Ved hytta er det en ny 14 fots alubåt som kan brukes til fiske. Vatnet har fin røye og også noe ørret. Fiskekort får du kjøpt på Furudalen gård rett ved. Skal du jakte må du innhente tillatelse fra grunneierne.

Malangshytta er også et fint utgangspunkt for fiske i Aursfjordelva. Her går det laks, sjørøye og sjø-ørret.

NB: Hytten kan ikke reserveres mer enn 5 mnd frem i tid. ​

Kart 1533 III Takvatnet, posisjon 185 836.

Dette er foreningens nyeste hytte og ble bygget i 1994. Hytta ligger på østsiden av Nord-Kvaløya, i Lillevika.
Nordkvaløyhytta

​​​​Hytta består av stue/kjøkken og 2 soverom.

Adkomst til hytta kan være med bil til Mikkelvik eller Dåfiord på Ringvassøy, ca. 70-80 km fra Tromsø. Deretter med båt til Lillevik. Opplysning om båttransport fås på iNatur.  

Foreningen disponerer jaktterreng for lirype og fjellrype. For ferskvannsfiske er det fine muligheter i Storvatnet som ligger 500 m fra hytta. Jakt og fiske er forbeholdt medlemmer. Med utgangspunkt fra hytta kan man gå fine turer til Sørskaret og Nordskaret, eller bestige noen av fjellene i området.

Nord-Kvaløyhytta er den av foreningens hytter som ligger lengst ute i havet. Dette har sine natur- og miljømessige fordeler. Ulempen er at den er mindre tilgjengelig i dårlig vær, da man må i båt over et havområde for a komme til hytta. Den som drar på hytta bør derfor være sjødyktig, eller ha sjødyktige personer med seg. Det er viktig at en kjenner værmeldingen for perioden man skal reise til/fra. Vindstyrke over frisk bris kan være ugunstig, spesielt ved vind fra nordøst.
 

NB: Hytten kan ikke reserveres mer enn 5 mnd frem i tid. ​

Link til hytten i Inatur.​


Kart 1535 II Helgøy, posisjon 336 882.

​​​

Elvestua er en gammel, lun tømmerhytte fra omkring 1920. Den ble restaurert i 1993 og er en romslig hytte bestående av kjøkken, stor stue og to store hemser.
Elvestua

​ To mellomstore familier bor godt i hytten på samme tid.

Hytten ligger på østsiden av Fjellfrøslombolaen, ca 1 km nedenfor Fjellfrøsvatnet, i Balsfjord kommune. Adkomst fra garden Vårtun. Følg skogsvei ca 2 km opp til lombolaen og hytta. Det er ikke tillatt å kjøre langs veien fra Vårtun og inn.

Elvestua er et ypperlig utgangspunkt for en rekke naturopplevelser, der den ligger sørvest-vendt i en furubakke. Øverbygd har et typisk innlandsklima med forholdsvis tørr og varm sommer. Naturen består av rik og mangfoldig vegetasjon. Ved lombolaen og ved Fjellfrøsvatnet har vi naust og båt. Det tas fin og tildels stor ørret og røye på begge stedene. Prøv dorging etter storrøya i Fjellfrøsvatnet!

Fjell- og skogsområdene eies av Statsskog, og jakt- og fiskekort kjøpes således på www.inatur.no. Vi nevner ellers at en tur fra hytta til fjellet Hattavarri er en stor opplevelse, samt at hytta jo kan være et utgangspunkt for dagsturer til Dividalen, Tamokdalen eller Rostavatnet.

NB: Hytten kan ikke reserveres mer enn 5 mnd frem i tid. ​


Kart 1533 II Tamokdalen, posisjon 337 620.

 
 
Naustet/Jegerstø er foreningens naust på nordspissen av Tromsøya – også kalt Jegerstø
Naustet

Foreningen har naust på nordspissen av Tromsøya. I naustet har vi en 14 fots "Lasse" robåt som leies ut til medlemmene for 50 kroner per døgn.

Nøkkel leies hos Andresens våbenforretning. Båten er godkjendt for 5 personer. Maks motorstørrelse 10 HK. TJFF har ikke motor til leie.

Et godt utgangspunkt for sjøfiske og båtturer rundt nordspissen av Tromøya.

 

Til Jøvikstua, Elvestua, Molnes og Malangshytta hører det båter.

Båter

​Båtene kan bare lånes i forbindelse med bruk av hyttene.  Med unntak av båten på Elvestua kan de andre båtene brukes med påhengsmotor (2-8 hk). Motor må leietaker ha med selv. Båtene må legges godt opp ved avreise. Ligger de under åpen himmel, må de legges opp fra bakken og med kjølen opp.

Foreningen har i tillegg en 14 fots "Lasse" robåt i naustet på nordspissen av Tromsøya. Denne leies ut til medlemmene for 50 kroner per døgn. Nøkkel leies hos Andresens Vaabenforretning AS.

Det er innført nye priser for bruk av hyttene i 2019.

​​​Et døgn er fra kl 16.00 dag en til kl 16.00 neste dag. Opphold utover betalt tid vil ikke bli akseptert. 

Medlemmer i TJFF (unntatt sidemedlemmer) betaler den rabatterte prisen ved booking. Husk da å oppgi medlemsnummer! Det vil bli foretatt stikkprøver for å sjekke at ingen misbruker dette og opptrer med fiktive medlemsnummer. 

Priser:

 • Jøvikstua medlem 400,-/døgn
 • Jøvikstua kke medlem 1000,-/døgn

 

 • Elvestua medlem 300,-/døgn
 • Elvestua ikke medlem 700,-/døgn

 

 • Malangshytta medlem 300,-/døgn
 • Malangshytta ikke medlem 700,-/døgn

 

 • Molnes medlem 300,-/døgn
 • Molnes ikke medlem 600,-/døgn

 

 • Nordkvaløyhytta medlem 300,-/døgn
 • Nordkvaløyhytta ikke medlem 600,-/døgn

 

 • Straumshytta medlem 300,-/døgn
 • Straumshytta ikke medlem 600,-/døgn

 


Det er innført kr. 500,- i depositum for nøkkel-lån. Depositumet refunderes ved retur av nøkkel.

Utleie av hytte skjer via ​www.inatur.no​ og nøkler til hyttene og naustet utleveres hos Andresens Vaabenforretning AS i Storgata mot fremvisning av kvittering og betaling av nøkkeldepositum kr 500,-.