MENY hamburgermeny Close-menu button

Jakt

Alle som skal drive ordinær jakt må ha bestått jegerprøve og ha betalt den årlige jegeravgiften til staten. Tromsø jeger og fiskerforening tilbyr jevnlig kurs og eksamen for jegerprøven. Sjekk ut her på hjemmesiden, eller send oss en melding om du er interessert.

For å jakte storvilt skal det også avlegges en årlig skyteprøve. For jakt på hjort, elg og rådyr må du ha tilgang på ettersøkshund.

Årets rypetellinger på Tromsø JFF sine eiendommer på Ringvassøya og Nord-Kvaløya har vist svært lav hekkebestand kombinert med svært dårlig kyllingproduksjon. Det samme er tilfelle for andre tellinger foretatt på Ringvassøya og Kvaløya.

Styret har derfor besluttet at det derfor ikke tillates jakt etter fjell- og lirype samt orrfugl på Tromsø JFF sine eiendommer på Kvaløya, Ringvassøya og Nord-Kvaløya i sesongen 2021/22.

Trekning av jaktkort for 2021

Høstjakta nærmer seg, og det gode muligheter for å søke om å være med i trekningen om jakt på foreningens eiendommer de første 14 dagene av rypejakta (10. september-23. september).

Jakt etter de 6 første dagene

Dersom fuglebestanden tillater det vil det bli solgt inntil 3 jaktkort per dag med årlig fastsatt bag limit på hver av våre eiendommer. Avhengig av vurdering av fuglebestand vil styret beslutte hvor lenge jakta skal være åpen.

Søknadsprosessen gjennomføres elektronisk.

Både søknad og jaktrapport sendes på mail til:

[email protected]

(med kopi til [email protected])

Søknadsfristen er 1. august 2021.

Det utstedes opp til 3 jaktkort per dag, inntil 3 dager per jeger/jaktlag, på terrengene Jøvikstua, Molnes og Nordkvaløya.

Kvote per kort/jaktlag blir offentliggjort når taksering er gjennomført.

Søknaden skal inneholde:

Jaktlagets medlemmer- husk; alle det søkes om skal ha vært medlemmer i TJFF og ha betalt medlemsavgift og stå som registrert medlem i NJFF sitt elektroniske medlemsregister 01.08.2021.  Medlemsnummer skal oppgis.

Sidemedlemmer i TJFF kan ikke søke.  Sett opp ønsket tidsrom og terreng med prioritering.

Eksempel:

Ola Normann (Medlemsnummer), Kari Norkvinne (Medlemsnummer) og Jens Jeger (Medlemsnummer) (om dere er tre) søker om jakt på:

1 prioritet Nordkvaløya 10-12 september

2 prioritet Jøvikstua    13- 15 september

3………… 

 

Søknader som ikke er fullstendige blir ikke tatt med i trekningen.

Jaktkortene til jaktlag avgjøres ved loddtrekking, resultatet legges ut på hjemmeside og

sendes ut på mail til de som har deltatt.​